Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη του νέου Audi SQ8 με 435 ίππους

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη του νέου Audi SQ8 με 435 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη του νέου Audi SQ8 με 435 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Audi προσθέτει στη γκάμα των σπορ SUV της και το Q8, με το νέο SQ8 να έρχεται για να προσφέρει γρήγορες επιδόσεις και δυναμικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Το μοτέρ που συναντούμε κάτω από το καπό του νέου Audi SQ8 είναι ο ίδιος 4λιτρος twinturbo diesel V8 που γνωρίζουμε από το Audi SQ7, ο οποίος έρχεται με 435 ίππους ισχύος, αλλά κυρίως με 900 Nm (!) ροπής, διαθέσιμα μόλις από τις 1.000 στροφές. Οι επιδόσεις είναι πολύ γρήγορες – και ίδιες με αυτές του SQ7 – αφού το 0-100 km/h απαιτεί 4.8 sec, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Ο κινητήρας του SQ8 συνεργάζεται με μια 48-Volt μπαταρία που στέλνει ροπή και δύναμη σε έναν ηλεκτρικό κομπρέσσορα, ο οποίος φροντίζει ώστε να εκμηδενίζεται το turbo lag. Παράλληλα, υπό συνθήκες (με ταχύτητες έως και 22 km/h) μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο μόνο ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Εκτός όμως από τα παραπάνω, το νέο Audi SQ8 φέρει και αρκετές αλλαγές στην εμφάνισή του που του χαρίζουν μια πιο δυναμική παρουσία. Ξεχωρίζουμε τη νέα, τονισμένη εμπρόσθια μάσκα, τα περιμετρικά σπόιλερ, τις τετραπλές πίσω εξατμίσεις, τα λογότυπα «SQ8» αλλά και τους μεγάλους τροχούς.

Στο εσωτερικό, στοιχεία όπως οι αλουμινένιες επενδύσεις, τα κόκκινα δέρματα με το λογότυπο «S», αλλά και το σπορ τιμόνι και πεντάλ, φροντίζουν ώστε να συνδυάσουν το σπορ με την πολυτέλεια.

Advertisement

Φυσικά, η Audi έχει προβεί σε επεμβάσεις και στο στήσιμο του αυτοκινήτου για την παροχή άκρως δυναμικών χαρακτηριστικών στο δρόμο και έτσι, υπάρχει στάνταρ μια ενεργή αερανάρτηση, ενισχυμένα φρένα με carbon, ενώ προαιρετικά μπορούν να προστεθούν ενεργές αντιστρεπτικές, τετραδιεύθυνση καθώς και ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό.

Το νέο Audi SQ8 αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές του, οι οποίες στη χώρα μας λόγω και της αυξημένης φορολογίας, αναμένεται να είναι πολύ υψηλές.

Advertisement