Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη του νέου Audi Q3 Sportback

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη του νέου Audi Q3 Sportback

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη του νέου Audi Q3 Sportback

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Audi διευρύνει τη γκάμα της με ένα νέο μικρομεσαίο SUV που διαθέτει πιο σπορ χαρακτήρα και κουπέ χαρακτηριστικά, το νέο Q3 Sportback.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Q3 Sportback αποτελεί την coupe-crossover έκδοση του Audi Q3 και σχεδιαστικά, αποκτά μια πιο σπορ εικόνα μέσω κυρίως της σχεδίασης του πίσω τμήματος, με τις λιγότερο κάθετες κολώνες και το μικρότερο παρμπρίζ.

Από εκεί και πέρα, το παρών δίνει στο εμπρόσθιο μέρος η χαρακτηριστική μεγάλη γρίλια της Audi, ενώ υπάρχουν επιπλέον μαύρα περιμετρικά πλαστικά στο αμάξωμα, πιο σπορ προφυλακτήρες και μια νέα πίσω αεροτομή.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, η καμπίνα έχει πολλά κοινά με αυτή του Audi Q3, σε ένα ταμπλό όπου ξεχωρίζουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10.25 ιντσών (προαιρετικά και στις 12,3 ίντσες) και η οθόνη για το σύστημα πολυμέσων των 10,1 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας. Το τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα, η κονσόλα που στρέφεται προς τον οδηγό και οι μεταλλικές επενδύσεις δίνουν μια έξτρα σπορτίφ νότα.

Η Audi δεν έχει αφήσει στην άκρη και την πρακτικότητα της καμπίνας, αφού τα πίσω καθίσματα σύρονται σε μια απόσταση 130 χλστ., διαμορφώνοντας έτσι τη χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ μεταξύ 530 και 1.400 λίτρων.

Advertisement

Στο λανσάρισμα του νέου Q3 Sportback η Audi θα το προσφέρει μόνο με δύο μοτέρ, τον 2λιτρο TFSI κινητήρα βενζίνης των 230 ίππων και τον 2λιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων. Και τα δύο μοτέρ συνδυάζονται με 7τάχυτο αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο, ενώ η βενζινοκίνητη έκδοση είναι τετρακίνηση (με αυτόματο σύστημα quattro).

Λίγο αργότερα η Audi θα προσφέρει και άλλες επιλογές κινητήρων στο Q3 Sportback, καθώς και έκδοση με «ήπιο», 48-Volt υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα μπορεί να εξοικονομεί έως και 0,4 lt./100 km ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.

Advertisement

Το νέο Audi Q3 Sportback θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα από το Φθινόπωρο. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής θα ανακοινωθούν κοντά στο λανσάρισμα, με τιμή εκκίνησης λίγο κάτω από τις 35.000 ευρώ.

 

Advertisement