Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Upd: Αποκάλυψη για το νέο Opel Astra!

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Upd: Αποκάλυψη για το νέο Opel Astra!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Upd: Αποκάλυψη για το νέο Opel Astra!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η νέα γενιά Astra είναι ελαφρώς μικρότερη σε διαστάσεις αλλά με μεγαλύτερους χώρους, ζυγίζει έως 200 kg λιγότερα, ενω η βασική της έκδοση κινείται από τρικύλινδρο μοτέρ 1.000 cc.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

H πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου Opel Astra στο κοινό θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη με τις πωλήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές να ξεκινούν μερικές εβδομάδες μετά. Σχεδόν τρείς μήνες νωρίτερα και σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, η Opel δίνει τα πρώτα στοιχεία στην δημοσιότητα για τη νέα γενιά ενός από τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην κατηγορία των μικρομεσαίων.

2016 Opel Astra Official (12)

Advertisement
Advertisement

Από τις φωτογραφίες βλέπουμε ένα Astra που σε σχέση με το τωρινό μοιάζει σαν φυσική εξέλιξη, δίχως να έχει να πει κάτι το ριζοσπαστικό. Άλλωστε, το σχήμα του τωρινού Astra καταφέρνει να δείχνει φρέσκο, ενώ στη νέα γενιά τη διαφορά κάνουν κυρίως οι νέοι προβολείς (οι εμπρός προαιρετικά LED, η Opel ονομάζει τη σχετική τεχνολογία IntelliLux) και η πιο έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος. Σχετικά με τις διαστάσεις, το μήκος είναι στα 4,37 m και υπολείπεται 50 mm από το τωρινό μοντέλο. Μικρότερο είναι και το ύψος (στα 1,46 m) με τον αεροδυναμικό συντελεστή να βρίσκεται κάτω από το 0,30, ενώ μία σημαντική λεπτομέρεια είναι πως το νέο σασί ζυγιζει έως 200 kg λιγότερα!

2016 Opel Astra Official (14)

Όπως είδαμε να συμβαίνει και στο ανανεωμένο Insignia, έτσι και στο εσωτερικό του νέου Astra, το σύνολο των διακοπτών έχει μειωθεί σημαντικά χάρη σε μία μεγάλη οθόνη αφής που συνδυάζεται με νέα πλατφόρμα πολυμέσων -που υποστηρίζει Google Android Auto και Apple Car Play- πλήρους διασύνδεσης. Στον πίνακα οργάνων φαίνεται μία ακόμη μικρότερη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, ενώ στην σχετική φωτογραφία διακρίνεται το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το νέο τιμόνι, ο διακόπτης start/stop κ.α. Παρόλο που το μεταξόνιο της πλατφόρμας του νέου Astra έχει μειωθεί κατά 20 mm, η Opel λέει πως η απόσταση για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι κατά 35 mm μεγαλύτερη.

Advertisement

2016 Opel Astra Official (3)

Προς το παρόν η γκάμα των ανακοινωθέντων κινητήρων περιλαμβάνει την βασική έκδοση με τον 3-κύλινδρο turbo των 998 cc με ισχύ 105 PS, ενώ η ολοκαίνουργια έκδοση 1.4 Ecotec αποδίδει 145 PS και 25,5 kgm ροπής (η γκάμα ολοκληρώνεται με την έκδοση 1.6Τ στα 200 PS). Για την ώρα έχει ανακοινωθεί ο ντίζελ 1.6 CDTi με 95 PS, ενώ θεωρείται σίγουρο πως αργότερα θα μάθουμε και για την ισχυρότερη εκδοχή του με τους 136 PS. Περισσότερα νέα θα έχουμε προσεχώς, μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr!

Advertisement

2016 Opel Astra Official (8)

2016 Opel Astra Official (16)

2016 Opel Astra Official (5)

Advertisement