Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το Peugeot 308 station wagon

Ελλάδα 16:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το Peugeot 308 station wagon

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το Peugeot 308 station wagon

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Peugeot δεν είχε επιβεβαιώσει το λανσάρισμα και station wagon έκδοσης του νέου 308, όμως αυτό θεωρείτο δεδομένο. Το είχαμε αναφέρει τον περασμένο Μάιο, μεταδίδοντας τις σχετικές πληροφορίες. Πλέον έχουμε στην κατοχή μας τις επίσημες φωτογραφίες του 308 SW, όπως και τις πρώτες πληροφορίες.

Advertisement
Advertisement

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου οικογενειακού μοντέλου της Peugeot θα γίνει τον Μάρτιο στη Γενεύη και η έναρξη των πωλήσεων θα ακολουθήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Το μικρομεσαίο station wagon δείχνει σαν ένα μακρύτερο 308, καθώς οι ομοιότητες είναι εμφανείς. Το εμπρός μέρος είναι ίδιο, ενώ στην ουρά διαφέρουν ελαφρά τα φωτιστικά σώματα.

Το 308 SW βασίζεται στη νέα πλατφόρμα EMP2 της Peugeot και είναι κατά 140 kg πιο ελαφρύ από τον προκάτοχό του. Φθάνει σε μήκος τα 4,58 m, είναι δηλαδή κατά περίπου 20 cm πιο κοντό από το αντίστοιχο αμάξωμα του 508. Το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 610 lt, προσφέροντας έναν από τους κορυφαίους χώρους αποσκευών στην κατηγορία. Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται πλήρως (μέσω μοχλού στο πορτμπαγκάζ), δημιουργώντας έναν εντελώς επίπεδο χώρο φόρτωσης μεγάλων αντικειμένων.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει σύνολα Euro 6. Ανάμεσά τους αναμένεται να βρίσκεται ο νέος τρικύλινδρος 1.2 turbo βενζίνης, με 110 και 130 PS, αλλά και ο 1.6 BlueHDi με κατανάλωση κάτω από 4 lt/100 km και εκπομπές ρύπων στα 85 g/km.

Advertisement
Advertisement

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr για όλες τις νεότερες πληροφορίες.