Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το Jeep Renegade!

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Το Jeep Renegade!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το Jeep Renegade!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το μικρό SUV της Jeep και το παρουσιάζουμε μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα του στη Γενεύη. Τελικά οι πληροφορίες ότι θα ονομαστεί Jeepster δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς τα στελέχη του Ομίλου Fiat-Chrysler επέλεξαν ένα άλλο γνώριμο όνομα από την ιστορία της Jeep, το Renegade.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Αν το σουλούπι του και η εικόνα του εσωτερικού σας θυμίζουν κάτι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εξελίχθηκε από κοινού με αυτοκίνητα της Fiat, όπως το αναμενόμενο 500Χ. Το μήκος του είναι λίγο μεγαλύτερο από 4,1 m και θα προσφέρει αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Θα κυκλοφορήσει τόσο ως 4×4 όσο και ως προσθιοκίνητο. Όπως μπορείτε να δείτε, θα υπάρχει και έκδοση με διπλή ηλιοροφή, τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες.

Όσον αφορά τους κινητήρες, οι πληροφορίες του NewsAuto.gr αναφέρουν ότι για την Ευρώπη έχουν επιλεγεί ο 1.4 MultiAir turbo βενζίνης με 140 και 170 PS, ο πετρελαίου 1.6 MultiJet απόδοσης 115 PS και ο 2λιτρος Multijet II turbo diesel με 170 ίππους. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, με τον 1.4lt κινητήρα βενζίνης το μικρό Jeep θα διατίθεται μόνο ως δικίνητο. Με τον 1.6 lt αρχικά ως δικίνητο και στα μέσα του 2015 και ως 4×4, ενώ με τον 2λιτρο Multijet II, το Renegade θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητο.

Advertisement
Advertisement

Ως βασικό εμπορικό αντίπαλο του Renegade οι ΙταλοΑμερικανοί θέτουν το Mini Countryman, με την τιμή του να αναμένεται να είναι κοντά σε αυτές του Γερμανικού μοντέλου, δηλαδή από περίπου 20.000 € και πάνω…

Το Renegade θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Fiat στην Ιταλία και στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2014.