Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το πολυτελές SUV της Infiniti

Ελλάδα 23:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το πολυτελές SUV της Infiniti

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το πολυτελές SUV της Infiniti

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Προς τα τέλη του 2015 αναμένεται να αρχίσει στο Σάντερλαντ της Αγγλίας η παραγωγή του compact SUV της Infiniti, το οποίο κάνει πρεμιέρα υπό μορφή πρωτότυπου μοντέλου στην έκθεση της Γενεύης. Η θυγατρική της Nissan έδωσε στη δημοσιότητα μία ακόμη φωτογραφία του QX30 Concept, αποκαλύπτοντας το πλάι και το πίσω μέρος του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Κύρια χαρακτηριστικά είναι οι έντονες ακμές στο αμάξωμα, η κεκλιμένη οροφή που μαζί με τις κρυμμένες χειρολαβές των πίσω θυρών δίνει την ψευδαίσθηση ενός coupe μοντέλου, οι μεγάλοι τροχοί των 21 ιντσών, η διπλή απόληξη της εξάτμισης, οι ράγες οροφής και η πίσω κολώνα – σήμα κατατεθέν της Infiniti σε σχήμα dog-leg. Βέβαια όπως συμβαίνει συνήθως, αρκετές λεπτομέρειες (π.χ. οι μικροί εξωτερικοί καθρέπτες) δεν θα περάσουν στην έκδοση παραγωγής.

Το QX30 – αλλά και το μικρομεσαίο hatch Q30 – θα βασίζονται στην πλατφόρμα MFA της Mercedes, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των ομίλων Renault-Nissan και Daimler. Οι κινητήρες θα προέρχονται τόσο από τη Nissan (1.5 και 1.6 dCi) όσο και από τη γερμανική μάρκα (πχ ο 2λιτρος βενζίνης με 210 PS). Σε σχέση με το Q30 Concept, το QX30 είναι κατά 30 mm ψηλότερο, ώστε να προσφέρει αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Η βασική έκδοση θα είναι προσθιοκίνητη, όμως προαιρετικά θα διατίθεται και με σύστημα 4×4.

Advertisement
Advertisement