Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το ΜΙΝΙ Clubman Concept

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το ΜΙΝΙ Clubman Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το ΜΙΝΙ Clubman Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε κόκκινο χρώμα – επίκαιρο αυτές τις ημέρες – παρουσιάζει η ΜΙΝΙ το νέο της πρωτότυπο. Το Clubman Concept είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το σημερινό μοντέλο, αποκαλύπτοντας την «τάση» της αύξησης χώρων που ακολουθεί η βρετανική μάρκα.  Το μήκος του φθάνει τα 4,22 m (+26 cm) και το πλάτος το 1,84 m (+17 cm), ενώ το ύψος είναι στο 1,45 m. Σημαντική αλλαγή – πέρα από τις διαστάσεις – είναι το κλασσικό πεντάθυρο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το πενταθέσιο μοντέλο με την διπλή πόρτα του χώρου αποσκευών φέρει σχεδιαστικές λεπτομέρειες που λογικά θα αναπροσαρμοστούν στην έκδοση παραγωγής, όμως η γενικότερη φιλοσοφία θα διατητηθεί. Τα φώτα και η γρίλια που πρωτοείδαμε στο νέο ΜΙΝΙ hatch και αποτελούν το σήμα-κατατεθέν πλέον της μάρκας, εμφανίζονται και στο Clubman Concept. Πιο… προσγειωμένο θα είναι το εσωτερικό, που στο πρωτότυπο είναι φουτουριστικό με ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη στρογγυλή οθόνη αφής για την απεικόνηση των χαρτών πλοήγησης.

«Το Concept δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει το επόμενο Clubman: μεγαλύτεροι εσωτερικοί χώροι, απτή αίσθηση ποιότητας, ενώ παραμένει τολμηρό και ξεχωριστό. Εν συντομία: περισσότερο αυτοκίνητο, περισσότερο MINI», σχολίασε ο επικεφαλής σχεδιασμού του Ομίλου BMW, Adrian van Hooydonk.

Advertisement
Advertisement

Όταν κυκλοφορήσει το νέο Clubman (προς τα τέλη του 2014 ή στις αρχές του επόμενου έτους) θα εξοπλίζεται με τους νέους 3κύλινδρους turbo βενζίνης και diesel (με 136 και 116 PS, αντίστοιχα), αλλά και 2λιτρα σύνολα για τις πιο ισχυρές εκδόσεις.