Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τις νέες Χ5 Μ και Χ6 Μ

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για τις νέες Χ5 Μ και Χ6 Μ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τις νέες Χ5 Μ και Χ6 Μ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η μεγάλη στιγμή της BMW στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες θα είναι αναμφίβολα η παγκόσμια πρεμιέρα των Χ5 M και Χ6 Μ. Τα μεγάλα SUV της γερμανικής μάρκας αποκαλύφθηκαν διαδικτυακά, πριν εμφανιστούν στην πόλη της Καλιφόρνια στις 18 Νοεμβρίου. Η BMW θέλει να πάει ένα βήμα πιο μπροστά τις κορυφαίες εκδόσεις των Χ5 και Χ6, στους τομείς των επιδόσεων και της οδικής συμπεριφοράς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Τη δύναμη στα δύο μοντέλα της BMW M χαρίζει ο V8 TwinPower Turbo των 4.395 cc. Είναι όμως αναβαθμισμένος ώστε να αποδίδει 575 PS (έναντι 555 PS στα προηγούμενα μοντέλα) και 76,5 kgm ροπής (από 69,3 kgm), η οποία είναι διαθέσιμη από τις 2.200 έως τις 5.000 rpm. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του στάνταρ 8τάχυτου αυτόματου Steptronic κιβωτίου.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την τετρακίνηση επιτρέπουν στα αυτοκίνητα βάρους σχεδόν 2.300 kg να επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,2 sec! Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η BMW ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση (θεωρητική βέβαια σε αυτοκίνητα ανάλογου χαρακτήρα) που είναι κοινή τόσο στη Χ5 Μ όσο και στην coupe Χ6 Μ: 11,1 lt/100 km και εκπομπές CO2 στα επίπεδα των 258 g/km.

Advertisement
Advertisement

Η X5 M και η X6 M ξεχωρίζουν οπτικά από το body kit με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, την πίσω αεροτομή (στη Χ6), τους τροχούς των 20 ιντσών (προαιρετικά 21 ιντσών) και τους αποκλειστικούς εξωτερικούς καθρέπτες. Στην καμπίνα των επιβατών η πολυτέλεια συνυπάρχει με τις sport πινελιές στο τιμόνι, τον πίνακα οργάνων, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα δερμάτινα καθίσματα με το λογότυπο της «Μ» κ.α.