Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη McLaren 675LT

Ελλάδα 20:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη McLaren 675LT

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη McLaren 675LT

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πριν από δύο εβδομάδες σας είχαμε αποκαλύψει μία εικόνα της που είχε διαρρεύσει στον Τύπο, τώρα ήρθε η ώρα η νέα McLaren να μας συστηθεί με κάθε επισημότητα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanAuto)

Πρόκειται για μοντέλο… φόρο τιμής στη θρυλική F1 GTR Longtail, εξ ου και τα γράμματα «LT» στο όνομά της. Η πρόγονος ήταν ένα αγωνιστικό τέρας που είχε ταράξει τα νερά του χώρου των sportscars πριν από 18 χρόνια.

Τώρα, έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που ναι μεν έχει προσανατολισμό πίστας αλλά μπορεί να κυκλοφορήσει και στο δρόμο. Συνδυάζει σχεδιαστικές επιλογές της αγωνιστικής F1 GTR Longtail αλλά και του σχεδιαστικού μοτίβου που η McLaren Automotive χρησιμοποιεί στα νέα της μοντέλα, άλλωστε θα αποτελεί την κορυφαία επιλογή στη γκάμα Super Series της βρετανικής μάρκας. Θα προσφέρεται μόνο σε κουπέ εκδοχή, με όπλα της το χαμηλό βάρος και την εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Advertisement
Advertisement

Είναι κατά 100 κιλά ελαφρύτερη των άλλων Super Series Μοντέλων, όπως πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες και η F1 GTR Longtail έναντι των προκατόχων της. Η «δίαιτα» ήρθε με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, με τη μείωση βάρους στον κινητήρα και το σασί ενώ έχει αφαιρεθεί ακόμα και το air-condition! Όμως όπως μας ενημερώνει η McLaren, μπορείτε όμως να το ενσωματώσετε στην 675LT χωρίς επιπλέον κόστος!

Advertisement

Κάτω από τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα συναντάμε ένα ανθρακονημάτινο splitter που βοηθά στην αύξηση της παραγωγής κάθετης δύναμης. Ανθρακονήματα υπάρχουν και στο σμιλεμένο πλάι του οχήματος που οδηγεί σε διπλές εισαγωγές αέρα μπροστά από τους θόλους των πίσω τροχών, που φροντίζουν για την ψύξη του κινητήρα. Γεμάτη ανθρακονήματα είναι και η περίφημη ουρά της Long Tail που φέρει δύο μεγάλες απολήξεις εξατμίσεων, φτιαγμένες από τιτάνιο τοποθετημένες στο κέντρο του πίσω μέρους, πάνω από τον προφυλακτήρα και τον δραματικό διαχύτη.

Advertisement

Συνολικά η 675LT έχει κατά 33% ανανεωμένα μέρη σε σχέση με την 650S. Αντίστοιχα αυξημένες είναι και οι τροποποιήσεις στον M838TL V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3.8 lt. Συγκεκριμένα, η McLaren Automotive κάνει λόγο για περισσότερα από 50 νέα εξαρτήματα (νέους πιο αποδοτικούς υπέρ-τροφοδότες, ανασχεδιασμένες κυλινδροκεφαλές, νέα αντλία καυσίμου κ.α.), που εξασφαλίζουν καλύτερες επιδόσεις: 675 PS, 0-100 σε 2.9sec, 0-200 σε 7.9sec και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 330 km/h!

Τα λογότυπα 675LT συναντώνται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο Σπαρτιάτικο εσωτερικό του οχήματος που συνδυάζει Αλκαντάρα με ανθρακόνημα. Αν τελικά επιλέξετε να έχετε air-condition, θα πρέπει να το χειριστείτε από την οθόνη αφής του συστήματος infotainment ενώ για το νέο αυτό μοντέλο, η βρετανική μάρκα προσφέρει πέντε στιλιστικά πακέτα «By McLaren». Αυτά περιλαμβάνουν τέσσερα νέα χρώματα, τα Silica White, Delta Red, Napier Green και Chicane Grey ενώ φυσικά θα προσφέρεται και στο φημισμένο πορτοκαλί χρώμα – σήμα κατατεθέν της McLaren.

Advertisement

Η πρεμιέρα της 675LT θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου, στην ημέρα Τύπου της 85ης Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

H McLAREN 675 LT ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ:

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

0-100 km/h 2.9 sec
0-200 km/h 7.9 sec
Τελική ταχύτητα 330 km/h
Αναλογία ισχύος/βάρους 549 PS ανά τόνο

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ/ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Χαρακτητιρικά κινητήρα V8 Twin Turbo / 3799cc
Ισχύς 675PS @ 7,100 rpm
Ροπή 700Nm @ 5,500-6,500 rpm
Μετάδοση 7 σχέσεων SSG
CO2 275 g/km

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ/ΒΑΡΟΣ

Καθαρό βάρος 1,230 kg
Μήκος 4,546 mm
Πλάτος 2,095 mm
Ύψος 1,188 mm