Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανέωση για το μικρομεσαίο Lexus

Ελλάδα 20:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανανέωση για το μικρομεσαίο Lexus

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανέωση για το μικρομεσαίο Lexus

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ούτε στο Λος Άντζελες, ούτε στο Τόκιο. Το CT 200h έκανε πρεμιέρα στην έκθεση του Γκουάνγκτζου, στην Κίνα. Η Lexus παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του πολυτελούς υβριδικού μικρομεσαίου μοντέλου της. Η άφιξή του στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα του εμπρός μέρους είναι γνώριμη από μοντέλα όπως το IS, με τη νέα μάσκα – σήμα κατατεθέν της Lexus, και χρωμιωμένες λεπτομέρειες. Νέοι προβολείς ομίχλης και ελαφρώς επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα ολοκληρώνουν τα φρεσκάρισμα. Στην ουρά του CT 200h παρατηρούμε νέο προφυλακτήρα και φώτα. Νέες ζάντες αλουμινίου, 16 και 17 ιντσών είναι διαθέσιμες, ενώ η κεραία στην οροφή είναι τύπου «πτερύγιου καρχαρία».

Στην καμπίνα των επιβατών εντοπίζεται το νέο τιμόνι από το IS, ενώ στον πίνακα οργάνων υπάρχει νέα οθόνη TFT, διαμέτρου 4,2 ιντσών. Η κεντρική οθόνη στο ταμπλό είναι πιο λεπτή, ενώ ελαφρώς διαφοροποιημένο είναι το «ποντίκι» στη βάση της κονσόλας για το χειρισμό όλων των συστημάτων. Παράλληλα, έχει αναβαθμιστεί το ηχοσύστημα με νέας τεχνολογίας ηχεία. Οι ραφές στα καθίσματα και στο εσωτερικό των θυρών τονίζουν τον πολυτελή χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Αλλαγές στο υβριδικό σύστημα δεν έχουν γίνει, όμως η Lexus έχει επιτύχει περαιτέρω περιορισμό στους ρύπους, με τα μοντέλα που φορούν 15άρες ζάντες να εκπέμπουν πλέον 82 αντί 87 g/km και αυτά με τους τροχούς των 16 ιντσών να εκπέμπουν 88 αντί 94 g/km. Ο κατασκευαστής υπόσχεται ακόμη καλύτερη κύλιση με επεμβάσεις στην ανάρτηση και μείωση των κραδασμών και θορύβων που περνούν στο εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Όσο για την κορυφαία έκδοση F Sport, τονίστηκαν ορισμένα σημεία (όπως η μάσκα, η πίσω αεροτομή και οι 17άρες ζάντες αλουμινίου αποκλειστικής σχεδίασης) ώστε να διαφοροποιηθεί πιο αισθητά από τα απλά μοντέλα.