Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το διαστημικό AMG Vision GT!

Ελλάδα 0:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το διαστημικό AMG Vision GT!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το διαστημικό AMG Vision GT!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα εντυπωσιακό, σχεδόν… πραγματικό supercar παρουσίασε η Mercedes-Benz! Πρόκειται για το AMG Vision Gran Turismo και όπως ίσως έχετε μαντέψει, δημιουργήθηκε για το ομότιτλο video game!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Γιατί όμως… «σχεδόν» πραγματικό; Γιατί δεν αποτελεί δημιούργημα των τεχνικών της Sony (το Gran Turismo 6 προσφέρεται για τη κονσόλα Play Station 3) αλλά των τεχνικών της Mercedes-Benz. Βλέπετε η ιαπωνική εταιρεία, μέσω του παραγωγού του παιχνιδιού, Καζουνόρι Γιμαούτσι, ζήτησε από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργήσουν «μελλοντικά supercars» για να πρωταγωνιστήσουν στη ειδική έκδοση για τη συμπλήρωσε 15 ετών του δημοφιλούς video game.

Η Mercedes-Benz λοιπόν, δημιούργησε αυτό το σέξι, ασημί βέλος, που εφοδιάζεται με V8 κινητήρα προετοιμασμένο από την AMG και τοποθετημένο πίσω από τον εμπρός άξονα για καλύτερη κατανομή βάρους. Αποδίδει 585 PS και 81.6 kgm ροπής και η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων, περιορίζουν το συνολικό του βάρος στα 1526 kg.

Advertisement
Advertisement

Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Daimler AG φωτίζει σε σχετική ανακοίνωση κάποιες από τις επιλογές στην εμφάνιση της AMG Vision GT. Όπως για παράδειγμα τη τεράστια εμπρός γρίλια, που βασίζεται στο σχέδιο της θρυλικής αγωνιστικής 300SL του 1952, έχει όμως LED και αποτελεί εξέλιξη της ιδέας που εφαρμόζεται στη νέα CLA.

Χαρακτηριστικό επίσης το μακρύ, σμιλεμένο καπό, οι τεράστιοι θόλοι, το κουπέ βύθισμα της οροφής στο πίσω μέρος. Όμως αναφέρουν οι Γερμανοί, το συγκεκριμένο πρωτότυπο διαθέτει «δυναμική αύρα που συνδυάζεται αρμονικά με δραματικές καμπύλες, προσφέροντας μία σπορ και αποφασιστική εικόνα». Ναι, σίγουρα πρόκειται για ένα επιβλητικό όχημα, σίγουρα είναι όπως θα θέλαμε να εξελιχθεί μελλοντικά η αυτοκίνηση.[nggallery id=3082]

Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε, είναι πως το AMG Vision GT δεν θα περιοριστεί σε… εικονική μορφή. Η Mercedes-Benz έχει έτοιμο ένα μοντέλο κλίμακας 1 προς 1, το οποίο θα κλέψει τη παράσταση στα εγκαίνια του νέου κέντρου R & D της μάρκας, στο Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια, στις 19 Νοεμβρίου.