Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πρώτο SUV της Bentley

Ελλάδα 7:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πρώτο SUV της Bentley

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πρώτο SUV της Bentley

ΝΕΑ

Το βρετανικό πολυτελές off road αυτοκίνητο με το δύσκολο όνομα έδιωξε επιτέλους από πάνω του το καμουφλάζ και μας αποκαλύπτεται. Η Bentayga κάνει πρεμιέρα στην Φρανκφούρτη και εισέρχεται σε μία κατηγορία που βρίσκεται σε διαδικασία… γέννησης: των πολυτελών SUV επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σχεδιαστικά, η Bentayga δεν κρύβει τη συγγένειά της με τα υπόλοιπα μοντέλα της Bentley. Βασίζεται στο πρωτότυπο EXP 9F, όμως δέχτηκε τις απαραίτητες αλλαγές για να γίνει αποδεκτή από το συντηρητικό κοινό της μάρκας. Κινητήρας του μήκους 5,14 m. SUV είναι ο W12 του Ομίλου Volkswagen, με ισχύ που φθάνει τα 608 PS και ροπή τα 91,8 kgm.

Advertisement
Advertisement

H Bentayga εφοδιάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF και σύστημα μόνιμης τετρακίνησης. Το κεντρικό διαφορικό Torsen κατανέμει τη ροπή σε αναλογία 40/60 στον μπροστινό και τον πίσω άξονα αντίστοιχα. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει μέση κατανάλωση 12,8 lt/100 km και εκπομπές CO2 στα 292 g/km.

Το νέο μοντέλο της Bentley φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 301 km/h, ενώ επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,1 sec. Χρόνος δηλαδή που παραπέμπει σε supercar και όχι σε ένα όχημα ελεύθερου χρόνου. Θα ακολουθήσουν εκδόσεις με V8 diesel και με υβριδικό σύστημα, ώστε η κατανάλωση και οι ρύποι να περιοριστούν.