Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Vitara (vid)

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Vitara (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Vitara (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Suzuki άργησε αρκετά χρόνια να αντικαταστήσει το Vitara και στο διάστημα αυτό ο ανταγωνισμός στην off road κατηγορία «γιγαντώθηκε». Οι Ιάπωνες είναι έτοιμοι να λανσάρουν μέσα στο 2015 τη νέα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου. Το ευχάριστο είναι ότι διατηρήθηκε η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία του iV-4, το πρωτότυπο που έκανε πρεμιέρα πριν ένα χρόνο στη Φρανκφούρτη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Οι λεπτομέρειες από χρώμιο, όπως η μάσκα και ο προφυλακτήρας, δημιουργούν όμορφη αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος. Τα κυρίως φωτιστικά σώματα και τα φώτα ημέρας LED (δίπλα στους προβολείς ομίχλης) χαρίζουν δυναμισμό στο μικρό SUV. Φωτογραφία από την καμπίνα των επιβατών δε δόθηκε στη δημοσιότητα, όμως η Suzuki αναφέρει ότι οι πελάτες της θα έχουν πολλές επιλογές διαμόρφωσης του εσωτερικού.

Οι διαστάσεις του νέου Vitara δεν έγιναν γνωστές, δεν θα απέχουν όμως σημαντικά από αυτές του iV-4 concept (μήκος 4,21 m, πλάτος 1,85 m, ύψος 1,65 m και μεταξόνιο 2,5 m), καθιστώντας το Vitara άμεσο αντίπαλο των Juke, Mokka και 2008. Το νέο Suzuki θα διατίθεται με προαιρετική τετρακίνηση ALLGRIP, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής κινητήρων βενζίνης και diesel (ελπίζουμε μικρότερης χωρητικότητας από τους 1.6 του SX4 S-Cross). Η κυκλοφορία του στην Ευρώπη προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2015.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Vitara θα γίνουν γνωστές τον Οκτώβριο, όταν και θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα στο Παρίσι. Μέσα στην επόμενη διετία αναμένεται και το νέο Grand Vitara, η πρόταση της Suzuki στην κατηγορία όπου κυριαρχεί το Nissan Qashqai.