Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Fiat 124 Spider

Ελλάδα 22:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Fiat 124 Spider

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Fiat 124 Spider

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα αποκαλυπτήρια του alter ego του Mazda MX-5 πραγματοποιούνται αυτές τις ώρες στην έκθεση αυτοκινήτου του μακρινού Λος Άντζελες.Ουσιαστικά πρόκειται για την εκδοχή της Fiat που εν τέλει αποκτά ένα roadster μετά από πολλά χρόνια βασισμένο πάνω στο Mazda MX-5.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Οι Ιταλοί, πάντως, λένε πως πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα Miata με τα σήματα της Fiat και την καρδιά ενός Abarth, αφού η σχεδίαση του αμαξώματος είναι εμπνευσμένη από το ιστορικό 124 Spider, με κύριο χαρακτηριστικό τους μπροστινούς στρογγυλούς προβολείς, το διαφορετικό καπό και τα πίσω φωτιστικά σώματα που μας παραπέμπουν στο παρελθόν.

2017 Fiat 124 Spider (11)

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, ωστόσο, οι ρίζες είναι έκδηλες και πανομοιότυπες με… του MX-5, αφού τα δύο ταμπλό δεν διαφέρουν σχεδόν σε κανένα σημείο. Πάντως, το σύστημα πολυμέσων η Fiat το αποκαλεί Connect 7.0 και προφανώς τρέχει με το δικό της λογισμικό. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι ίδια, όπως και η οροφή . Ευτυχώς, όχι και οι κινητήρες, όπου εδώ τον πρώτο λόγο έχει το turbo (σε αντίθεση με τους λιγότερο ζωηρούς ατμοσφαιρικούς των 1,5 και 2,0 lt του MX-5).

2017 Fiat 124 Spider (8)

Συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του νέου 124 Spider βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος των 1,4 lt που αποδίδει 160 PS και 25,4 kgm, με την ισχύ να περνά στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού ή προαιρετικά αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων. Μπροστά η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια, πίσω από πολλαπλούς συνδέσμους.

Advertisement

2017 Fiat 124 Spider (18)

Tο λανσάρισμα στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει το καλοκαίρι με τις πρώτες 124 αυτοκίνητα να είναι ειδικής έκδοσης Prima Edizione Lusso. Στην Ευρώπη η πρεμιέρα θα γίνει πιθανότατα στο σαλόνι της Γενεύης και οι πωλήσεις να ξεκινήσουν μερικούς μήνες μετά.

Advertisement

2017 Fiat 124 Spider (17)