Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Corsa!

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Corsa!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Corsa!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά από εβδομάδες αναμονής, το νέο σουπερμίνι της Opel ήρθε επιτέλους στην… επιφάνεια. Σας παρουσιάζουμε τη νέα, πέμπτη γενιά του Corsa, με όλες τις επίσημες φωτογραφίες. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί ενώπιον του κοινού στις αρχές Οκτωβρίου στο Παρίσι. Η παραγωγή του θα αρχίσει στα εργοστάσια της Σαραγόσα και του Άιζεναχ πριν τα τέλη του έτους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Opel υποστηρίζει ότι ετοίμασε ένα νέο Corsa και δεν ανανέωσε απλώς το απερχόμενο. Το στηρίζει κάνοντας αναφορά στις επεμβάσεις που έγιναν συνολικά στο πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης. Το ενδιαφέρον όσον αφορά τους κινητήρες θα μονοπωλήσει σχεδόν ο νέος 3κύλινδρος turbo, 1.0 ECOTEC. Aποδίδει σε δύο εκδόσεις 90 και 115 PS, με τη μέγιστη ροπή των 17,3 kgm να εμφανίζεται στις 1.800 rpm. Συνδυάζεται με ένα νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και σύστημα start/stop.

Οι διαθέσιμες επιλογές δεν σταματούν εκεί. Στους κινητήρες βενζίνης προσφέρονται επίσης ο 1.4 turbo με 100 PS και 20,4 kgm ροπής, όπως και οι ατμοσφαιρικοί 1.2 και 1.4, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί και πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6. Στην Opel ασχολήθηκαν και με τον 1.3 CDTI, ώστε να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά του και να εξασφαλίσει την περιβαλλοντική ταυτότητα Euro 6. Συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο και έχει μέγιστη ισχύ 75 και 95 PS, σε δύο εκδόσεις. Στη δεύτερη, με τη βοήθεια του start/stop, εκπέμπει στο περιβάλλον 89 g. CO2 ανά km.

Advertisement
Advertisement

Μελλοντικά είναι ιδιαίτερα πιθανό να λάβει θέση κάτω από το καπό του νέου Corsa και ο 1.6 diesel με τα 136 PS.

Το αμάξωμα του νέου Corsa διατήρησε το γενικότερο… σουλούπι του τωρινού, δείχνει όμως πιο φρέσκο καθώς η σχεδίασή του έχει δεχτεί επιρροές από τα Adam, Astra και Insignia. Νέα είναι η μάσκα και επανασχεδιασμένα τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα. Ποιοτικότερο είναι το εσωτερικό με στοιχεία από το στιλάτο Adam. O εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων IntelliLink.