Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η κορυφαία Aventador

Ελλάδα 16:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η κορυφαία Aventador

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η κορυφαία Aventador

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όπως αναμενόταν, η πρεμιέρα της Lamborghini στο 85ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ήταν η εντυπωσιακή βαμμένη στα κόκκινα, Aventador 750-4 SV!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η θηριώδης «Ιταλίδα» έγινε ακόμα πιο ισχυρή. Η πρόσθεση 50 αλόγων ανέβασε τη συνολική ισχύ του V12 κινητήρα της χωρητικότητας 6.5lt, στα 750 PS! Αντίστροφα, έχει χάσει 50 κιλά σε σχέση με την «απλή» Aventador χάρη στη χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων ενώ η τελική της ταχύτητα ορίζεται στα 350 km/h!

Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων ενώ η ανάρτηση δανείζεται μέρη που χρησιμοποιήθηκαν και στην «νεότερη» Huracan.

Advertisement
Advertisement

Ο αριθμός «4» στο όνομά της, μαρτυρά τη μόνιμη τετρακίνηση ενώ τα αρχικά «SV» αφορούν στις λέξεις «Super Veloce», δηλαδή «Πολύ Γρήγορη». Μάλιστα, τα συναντάμε και στο πλάι της νέας Lamborghini, κάτω από τους αεραγωγούς. Αν κάτι σας θυμίζουν, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλάκις στο παρελθόν από τη μάρκα της Σαντ’ Άγκατα, σε μοντέλα όπως η Miura, η Diablo αλλά και η Murcielago.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη Aventador, αποκαλύφθηκε στην ίδια έκθεση, πριν από τέσσερα χρόνια. Όσο για την τιμή της, ακόμα δεν ανακοινώθηκε από τους Ιταλούς, πράγμα που αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα. Λίγο δηλαδή πριν αρχίσει η διάθεσή της.

Advertisement