Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η ανανεωμένη BMW Σειρά 3 (updated)

Ελλάδα 3:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η ανανεωμένη BMW Σειρά 3 (updated)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η ανανεωμένη BMW Σειρά 3 (updated)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το NewsAuto σας προσέφερε σε Live αναμετάδοση από το Μόναχο, την επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου μοντέλου της γερμανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Όπως σας ενημερώσαμε μερικές ώρες νωρίτερα βάσει των πρώτων φωτογραφιών που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, οι αισθητικές αλλαγές στην ανανεωμένη 3άρα ήταν περιορισμένες. Συναντώνται στα εφοδιασμένα με LED φωτιστικά σώματα αλλά και τους προφυλακτήρες που έχουν ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα, ενώ στην κεντρική βρίσκεται πλέον ο σένσορας του Adaptive Cruise Control. Στάνταρ LED συναντάμε πλέον και στα πίσω φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό επίσης, οι Βαυαροί ακολουθούν το δόγμα «συνταγή που… πουλάει, δεν αλλάζει» και έτσι η μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με την απερχόμενη Σειρά 3 περιορίζεται σε χρωμιωμένες λεπτομέρειες, στη χρήση νέων υλικών και τους διακόπτες του συστήματος κλιματισμού. Παράλληλα, σύμφωνα με τη BMW έχει βελτιωθεί η εργονομία των μικρών αποθηκευτικών χώρων στην κεντρική κονσόλα.

Advertisement
Advertisement

Ας περάσουμε όμως και στον… εσωτερικό κόσμο της νέας 3αρας. Αυτή παίρνει ώθηση από κινητήρες βενζίνης 3, 4 και 6 κυλίνδρων, καθώς και  από 4κύλινδρους diesel. Για πρώτη φορά στη γκάμα του μοντέλου έχουμε τον 4κύλινδρο βενζίνης των 1.998 cc (στις 320i και 330i), ενώ ο 6κύλινδρος 3.0lt εφοδιάζει την έκδοση 340i. Στο πλαίσιο της νέας ονοματολογίας που χρησιμοποιεί η BMW, αυτή η έκδοση αντικαθιστά την (μέχρι πρότινος γνωστή ως) 335i προσφέροντας 20 PS επιπλέον, φτάνοντας τα 326 PS. Γενικά, στις μονάδες βενζίνης, οι Γερμανοί κάνουν λόγο για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και της εκπομπής ρύπων, κατά 11%.

Ο Twin Turbo κινητήρας της 340i

Η πιο… πράσινη έκδοση, είναι η νέα 320d EfficientDynamics Edition, που σε συνδυασμό με 8άρι Steptronic σύστημα μετάδοσης, εξασφαλίζει εκπομπές ρύπων στα 99 g/km. Όπου δεν χρησιμοποιείται το Steptronic, η BMW έχει 6άρι μηχανικό κιβώτιο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν μικρές βελτιώσεις στην ανάρτηση και τους αποσβεστήρες, καθώς και στο πιο ακριβές σύμφωνα με τα λεγόμενα των Βαυαρών σύστημα διεύθυνσης. Στην τεχνολογική φαρέτρα της νέας Σειράς 3 συγκαταλέγεται και μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του BMW ConnectedDrive ενώ είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία που υποστηρίζει την τεχνολογία LTE στον τομέα των κινητών τηλεφώνων.

Advertisement

Δείτε όλη την παρουσίαση, πατώντας εδώ.

 

Advertisement