Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή η Ferrari είναι «μία και έξω»

Ελλάδα 12:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Ferrari είναι «μία και έξω»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή η Ferrari είναι «μία και έξω»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στο γκαράζ ενός Βρετανού πελάτη της Ferrari θα καταλήξει η συγκεκριμένη 458 Speciale, δημιουργία του προγράμματος «One-Off» της ιταλικής μάρκας. Η 458 MM Speciale παρουσιάστηκε στο Φιοράνο, όπου πραγματοποίησε την πρώτη της δοκιμή στην πίστα. Πίσω από το τιμόνι κάθισε αρχικά ο Dario Benuzzi, δοκιμαστής της Ferrari από το 1969 (!) και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του μοναδικού αυτού supercar.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η 458 MM Speciale βασίζεται στο πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου παραγωγής, φέρει όμως αρκετές αλλαγές που την καθιστούν μοναδική. Οι μαύρες εμπρός κολώνες δίνουν την εντύπωση ότι το παρμπρίζ και τα παράθυρα ενώνονται σε μία γυάλινη επιφάνεια. Βαμμένη λευκή, η αποκλειστική Ferrari φέρει λωρίδες στα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας.

Advertisement
Advertisement

Οι παρατηρητικοί θα προσέξουν ότι έχει χρησιμοποιηθεί νέο αμάξωμα (με νέο αεροδυναμικό πακέτο), κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με προφυλακτήρες από ανθρακόνημα. Αποκλειστικής σχεδίασης τροχοί, αλλά και νέο ηχοσύστημα είναι ορισμένα από τα στοιχεία που αποτέλεσαν επιλογή του ιδιοκτήτη της 458 MM Speciale.

Ο πιο ισχυρός ατμοσφαιρικός V8 της Ferrari αποδίδει 605 ίππους (στις 9.000 rpm) και βοηθά το αυτοκίνητο βάρους 1.290 kg να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3 sec και να ξεπεράσει σε τελική ταχύτητα τα 325 km/h.