Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

O αντίπαλος του Abarth 500 από την Opel!

Ελλάδα 18:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O αντίπαλος του Abarth 500 από την Opel!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

O αντίπαλος του Abarth 500 από την Opel!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Rocks δεν θα είναι το μόνο νέο μέλος της οικογένειας «Adam» που θα επιδεικνύεται στο περίπτερο της Opel στο 84ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η μάρκα από το Ρούσελχαϊμ παρουσιάζει και τη μίνι ρουκέτα που ακούει στο όνομα Adam S! Εφοδιάζεται με 1400άρη υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 150 PS, που αποτελεί εξελιγμένη έκδοση του 1.4 lt Turbo ECOTEC. Ή καλύτερα, αρκετά εξελιγμένη αφού προσφέρει αυξημένη κατά 50% ισχύ και 70% ροπή (!), που ορίζεται στα 22.4 kgm. Πρόκειται για μονάδα που εναρμονίζεται ήδη με τις προδιαγραφές Euro6. Συνεργάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ενώ η τελική ταχύτητα του Adam S ορίζεται στα 220 km/h.

Η ένεση ισχύος απαιτεί και αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς του οχήματος, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Γερμανοί, είναι μεν σε πρωτότυπη μορφή αλλά αυτή είναι πολύ κοντά στην τελική εικόνα του μοντέλου παραγωγής. Έτσι η Opel έχει «φορέσει» στο Adam S πιο σπορ ανάρτηση, ειδικά ρυθμισμένη για το σασί του μικρού μοντέλου της γερμανικής μάρκας  και σύστημα πέδησης OPC. Αυτό αφορά 4 δίσκους, 16 ιντσών στους εμπρός τροχούς και 15 στους πίσω, με εντυπωσιακές κόκκινες δαγκάνες. Οι τροχοί είναι 18 ιντσών και πατάνε σε ελαστικά διαστάσεων 225/35.

Advertisement
Advertisement

Το κόκκινο της φωτιάς χρησιμοποιείται και στο αμάξωμα, που συνδυάζεται με γκρι οροφή, πίσω αεροτομή και καθρέφτες, σε ανθρακονημάτινο στιλ. Στο εσωτερικό, συναντάμε καθίσματα Recaro και συνδυασμό δέρματος και Morrocana, πάντα με το κόκκινο ως επικρατέστερο χρώμα στην παλέτα. Δέρμα χρησιμοποιείται ακόμα στο τιμόνι, τον λεβιέ του κιβωτίου και το χειρόφρενο ενώ ο πίνακας οργάνων είναι ερυθρόλευκος.
[nggallery id=3189]
Η έκδοση που παρουσιάζεται στην ελβετική πόλη, έχει φιμέ πίσω τζάμια, LED φώτα ημέρα και πίσω φωτιστικά σώματα και εφοδιάζεται με το σύστημα IntelliLink που προσφέρει συνδεσιμότητα με Android και iOS αλλά και πληθώρα άλλων επιλογών στον τομέα του infotainment. Οι Γερμανοί έχουν τοποθετήσει επτά ηχεία αλλά και οθόνη αφής και υψηλής ευκρίνειας, επτά ιντσών.

Στο περίπτερο της Opel στη Γενεύη, θα είναι φυσικά και το Adam με τον νέο 3κύλινδρο χιλιάρη ECOTEC κινητήρα.