Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το VW up! με φυσικό αέριο

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW up! με φυσικό αέριο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το VW up! με φυσικό αέριο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πιο οικονομικό στην κατανάλωση επιβατικό αυτοκίνητο φυσικού αερίου παρουσιάζει η Volkswagen. Το eco up! καταναλώνει μόλις 2,9 kg φυσικού αερίου ανά 100 km, επίδοση που αντιστοιχεί σε εκπομπές 79 g. CO2 ανά km! Η «πράσινη» έκδοση του γερμανικού αυτοκινήτου πόλης θα είναι διαθέσιμη τόσο με το τρίθυρο όσο και με το πεντάθυρο αμάξωμα. Με αυτό το καύσιμο, ο 3κύλινδρος κινητήρας του 1 λίτρου αποδίδει 68 PS.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί στην Ελλάδα τα πρατήρια που διαθέτουν CNG (Compressed Natural Gas) να είναι δυσεύρετα, σε ορισμένες όμως ευρωπαϊκές χώρες το συγκεκριμένο καύσιμο γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη. Στη Γερμανία ο αριθμός των οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο υπολογίζεται σχεδόν στις 100.000. Η Ιταλία είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά για αυτοκίνητα CNG, καθώς το 2011 έφθασαν τα 785.000. Τα κίνητρα είναι βέβαια σημαντικά, όπως μειωμένος φόρος και άρση των περιορισμών κυκλοφορίας στο κέντρο των πόλεων.

Τα 2,9 kg φυσικού αερίου κοστίζουν στη Γερμανία λίγο πάνω από 3 ευρώ, ενώ στην Ιταλία το κόστος πέφτει κάτω από το ποσό αυτό. Το πρώτο αυτοκίνητο φυσικού αερίου της Volkswagen λανσαρίστηκε το 2002 και ήταν το Golf Estate 2.0 BiFuel. Σήμερα η γκάμα περιλαμβάνει 6 αυτοκίνητα φυσικού αερίου, ενώ το 2013 θα κυκλοφορήσει και το νέο Golf EcoFuel.[nggallery id=1172]