Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Q3 φόρεσε το… μανδύα του RS

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Q3 φόρεσε το… μανδύα του RS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Q3 φόρεσε το… μανδύα του RS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μόλις 5,2 sec χρειάζεται το RS Q3 concept για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h. Το βαμμένο μπλε πρωτότυπο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Απριλίου στη διεθνή έκθεση του Πεκίνου και βασίζεται στο compact SUV της Audi. Μέσω αυτού, η εταιρεία από το Ingolstadt θέλει να μας δείξει ότι ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας μπορεί να συνδυάσει και εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Ο TFSI με χωρητικότητα 2.480 cc αποδίδει 360 PS και χαρίζει τελική ταχύτητα 265 km/h στο RS Q3 concept. Συνδυάζεται με το 7τάχυτο S tronic και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η ροπή φθάνει σχεδόν αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, ενώ όταν διαπιστωθεί απώλεια πρόσφυσης μέρος της μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω υδραυλικού πολύδισκου συμπλέκτη.

Σε σχέση με το… συμβατικό Q3, το σπορ πρωτότυπο έχει χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 25 mm ενώ είναι και πιο φαρδύ. Οι εξωτερικές αλλαγές εντοπίζονται στη μεγάλη μάσκα με αλουμινένιο περίβλημα, η οποία φθάνει χαμηλά στον προφυλακτήρα, ενώ στο κάτω μέρος εμφανίζεται το λογότυπο quattro. Τα φώτα είναι πιο μακρόστενα, χαρίζοντας μία άγρια εικόνα στο πρωτότυπο μοντέλο. Επανασχεδιασμένος είναι ο εμπρός προφυλακτήρας και εξέχει στο σημείο όπου φιλοξενεί τις εισαγωγές αέρα. Οι μεγάλοι τροχοί των 20 ιντσών φιλοξενούν ελαστικά διαστάσεων 255/30, κάτι – που όπως τονίζει και η Audi – σπάνιο για ένα κλασσικό SUV αλλά φυσιολογικό για μοντέλο της σειράς RS.

Η Audi έχει κάνει εκτεταμένη χρήση πολυμερούς ενισχυμένου με ανθρακονήματα (CFRP) περιμετρικά στο πρωτότυπο της μοντέλο, ακόμη και στους εξωτερικούς καθρέπτες. Στο πίσω μέρος του, το RS Q3 concept ξεχωρίζει από την αεροτομή, το διαχύτη με τις δύο μεγάλες οβάλ απολήξεις της εξάτμισης αλλά και τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Ο συνδυασμός μπλε και μαύρου συνεχίζεται και στην καμπίνα των επιβατών. Μαύρο δέρμα με μπλε ραφές καλύπτει το ταμπλό, το τιμόνι, τα καθίσματα αλλά και την κεντρική κονσόλα. Το επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι συνδυάζει το δέρμα, με το CFRP και λεπτομέρειες από αλουμίνιο, συνθέτοντας ένα όμορφο αποτέλεσμα. Ξεχωριστή λεπτομέρεια του RS Q3 concept, οι κινέζικοι χαρακτήρες που εμφανίζονται στο στροφόμετρο.

Είναι πολύ νωρίς πάντως για να εικάσουμε πότε και με ποια μορφή το RS Q3 concept θα φθάσει στη γραμμή παραγωγής και από εκεί στους δημόσιους δρόμους.[nggallery id=29]