Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το υβριδικό SUV με ρύπους 43 g/km!

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το υβριδικό SUV με ρύπους 43 g/km!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το υβριδικό SUV με ρύπους 43 g/km!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την τεχνολογία των επόμενων ετών επιδεικνύει αυτές τις ημέρες στην έκθεση της Σαγκάης η Citroen με το πρωτότυπο Wild Rubis. Το μεσαίο SUV της πολυτελούς γκάμας DS εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα, ικανό να του χαρίσει εκπομπές ρύπων μόλις 43 g/km. Η έκδοση παραγωγής του Wild Rubis θα βασίζεται στο DS5, θα αρχίσει την εμπορική της πορεία από την Κίνα το 2014 και είναι πολύ πιθανό να λάβει το όνομα DS X7.

Advertisement
Advertisement

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου του DS Wild Rubis φορτίζονται μέσω οικιακής παροχής ρεύματος και εξασφαλίζουν στο SUV αυτονομία 50 km, με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο turbo βενζινοκινητήρας 1.6 ΤΗP αποδίδει 225 PS και συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 70 PS, τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος ανέρχεται σε 295 PS.

Το πολυτελές SUV μήκους 4,7 m μπορεί να οδηγηθεί είτε ως δικίνητο είτε ως 4×4. Όταν ο οδηγός πατήσει έντονα το γκάζι ή όταν διαπιστωθεί έλλειψη πρόσφυσης, τότε αναλαμβάνει δράση αυτόματα η τετρακίνηση. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής της λειτουργίας 4WD, για οδήγηση σε δύσκολα σημεία, όπως πάγος ή λάσπη.

Στοιχεία για τις επιδόσεις του DS Wild Rubis δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, θεωρείται πάντως εφικτή η ολοκλήρωση της διαδικασίας 0-100 km/h εντός χρονικού διαστήματος 6 sec.[nggallery id=2453]

Advertisement
Advertisement