Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πιο γρήγορο MINI παραγωγής

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πιο γρήγορο MINI παραγωγής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πιο γρήγορο MINI παραγωγής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε μόλις 2.000 μονάδες θα παραχθεί το νέο MINI John Cooper Works GP, το γρηγορότερο μοντέλο της εταιρείας. Η MINI δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ειδικής έκδοσης, αλλά η ισχύς του 1.6 turbo αναμένεται να ξεπερνά τα 218 PS του προκατόχου του. Και αυτό διότι ολοκλήρωσε το γύρο του Nordschleife στο Nurburgring σε 8΄23΄΄, δηλαδή κατά 19 sec ταχύτερα από το MINI Cooper S του 2006 με το πακέτο John Cooper Works GP.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις του νέου MINI John Cooper Works GP θα αρχίσουν μέσα στο 2012, ενώ η πρεμιέρα για το κοινό γίνεται από τις 11 έως τις 13 Μαΐου, στο MINI United Φεστιβάλ, στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας. Η έκδοση επιδόσεων του MINI φέρει – εκτός από βελτιωμένο κινητήρα – και λοιπά μηχανικά μέρη εξελιγμένα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η ρυθμιζόμενη αγωνιστική ανάρτηση αναμένεται να προσφέρει στο John Cooper Works GP κορυφαίο κράτημα.

Η παρουσία των αεροδυναμικών βοηθημάτων είναι αισθητή στις πρώτες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η θυγατρική της BMW. Ξεχωρίζουν το εμπρός σπόιλερ, ο πίσω διαχύτης με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο του αλλά και η πίσω αεροτομή. Και το εσωτερικό του MINI John Cooper Works GP παραπέμπει σε αγωνιστική έκδοση, καθώς έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα. Το δελτίου Τύπου δε συνοδεύτηκε πάντως από φωτογραφίες της καμπίνας των επιβατών.[nggallery id=99]