Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μικρό SUV της Ford

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μικρό SUV της Ford

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μικρό SUV της Ford

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα λανσάρει η Ford στην ευρωπαϊκή αγορά το EcoSport, ένα αστικό SUV με μήκος 4,24 m. Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, με κίνηση στον εμπρός άξονα και 4×4. Αρχικά το μικρό όχημα ελεύθερου χρόνου προοριζόταν για τις αναπτυσσόμενες αγορές, όμως η Ford έκρινε ότι μπορεί – με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις βέβαια – να έχει πετυχημένη εμπορική πορεία και στη γηραιά ήπειρο. Η εξέλιξή του έγινε στη Βραζιλία, όπου και θα κατασκευάζεται ώστε να διατηρηθεί το κόστος του σε χαμηλά επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Το EcoSport μοιράζεται την πλατφόρμα Β της Ford με τα Fiesta και B-MAX, έχοντας μαζί τους και άλλα κοινά στοιχεία. Στη φωτογραφία του εσωτερικού συναντάμε την κεντρική κονσόλα από το – προ ανανέωσης Fiesta – όμως αυτό θα αλλάξει όταν το EcoSport πατήσει… τροχούς στην Ευρώπη. Το εσωτερικό του θα είναι ποιοτικότερο, όπως και η κύλιση, ώστε να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον ανταγωνισμό.

Αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι βασικός – και ταυτόχρονα πιο δημοφιλής – κινητήρας θα είναι ο 1.0 EcoBoost. Η Ford εκμεταλλεύεται τις αρετές του τρικύλινδρου turbo, αξιοποιώντας τον σε αρκετά μοντέλα της. Η γκάμα θα περιλαμβάνει επίσης τους 1.5Ti-VCT, 1.6 I-4 Flex, 2.0 I-4 και 1.5 Duratorq TDCI. Άγνωστο παραμένει βέβαια πόσοι από αυτούς θα είναι διαθέσιμοι τελικά στην Ευρώπη. Τα συστήματα μετάδοσης θα περιλαμβάνουν το 6τάχυτο μηχανικό και το αυτόματο PowerShift, ίδιου αριθμού σχέσεων.[nggallery id=472]