Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παρουσιάζουμε το νέο C4 Picasso

Ελλάδα 20:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρουσιάζουμε το νέο C4 Picasso

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παρουσιάζουμε το νέο C4 Picasso

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι ανακοινώσεις της Citroen για το νέο της μικρομεσαίο πολυμορφικό ήρθαν μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του μοντέλου από το NewsAuto.gr. Το C4 Picasso θα λανσαριστεί στην αγορά της Γαλλίας τον προσεχή Ιούνιο, ενώ στη χώρα μας αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Οι σχεδιαστικές διαφορές από το πρωτότυπο Technospace της έκθεσης της Γενεύης είναι δυσδιάκριτες και οι διαστάσεις ακριβώς οι ίδιες (μήκος 4,43 m – πλάτος 1,83 m – ύψος 1,61 m).

Advertisement
Advertisement

Το νέο πολυμορφικό της Citroen βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 και σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο είναι πιο ελαφρύ κατά 140 kg, μικρότερο σε εξωτερικές διαστάσεις, με μεγαλύτερο όμως κατά 55 mm μεταξόνιο. Έτσι προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (όγκος 537 lt. έναντι 500 lt. του προηγούμενου Picasso). Τα τρία πίσω καθίσματα έχουν το ίδιο πλάτος και μπορούν να αναδιπλωθούν ανεξάρτητα.

Το εσωτερικό είναι σαφώς αναβαθμισμένο, με υλικά και εξοπλισμό (π.χ. καθίσματα που κάνουν μασάζ) από την premium κατηγορία. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η μεγάλη – 12 ιντσών – ψηφιακή οθόνη που αντικαθιστά τον πίνακα οργάνων, ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχει άλλη μία (αφής με διάμετρο 7 ιντσών) για το χειρισμό της πλοήγησης, του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, του τηλεφώνου κλπ. Τέσσερις κάμερες – μία σε κάθε πλευρά του οχήματος – μεταδίδουν εικόνα περιμετρικά του αυτοκινήτου και κάνουν εύκολη υπόθεση τους μανούβρες.[nggallery id=2271]

Η μείωση του βάρους αλλά και οι αποδοτικότεροι κινητήρες εξασφαλίζουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων για τα δεδομένα της κατηγορίας. Η έκδοση diesel με τον 1.6 e-HDi ισχύος 92 PS και το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 3,8 lt/100 km και εκπέμπει 98 g. CO2 ανά km. Με αυτόν τον κινητήρα κάτω από το καπό του, το C4 Picasso επιταχύνει στα 100 km/h σε 13,7 sec και πιάνει σε τελική ταχύτητα τα 175 km/h. Ο 1.6 diesel προσφέρεται και με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης τον 1.6 e-HDi με 115 PS (με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο), αλλά και δύο βενζινοκινητήρες. Ο 1.6 VTi αποδίδει 120 PS, συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο και καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 6,3 lt/100 km (145 g/km). O turbo 1.6 με 156 PS χαρίζει τις καλύτερες επιδόσεις (0-100 σε 9 sec και τελική 209 km/h), ενώ ζητά 6 lt. καυσίμου ανά 100 km (139 g/km).