Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το νέο Lexus LS

Ελλάδα 3:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το νέο Lexus LS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το νέο Lexus LS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η επανασχεδιασμένη ναυαρχίδα της Lexus αποκαλύφθηκε και επίσημα σε εκθεσιακό χώρο του Σαν Φρανσίσκο, μπροστά σε 500 καλεσμένους από το χώρο των τεχνών. Για πρώτη φορά το LS θα διατίθεται και σε έκδοση F Sport, χωρίς όμως αλλαγές στα μηχανικά μέρη. Όπως σας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό το NewsAuto.gr, το μεγάλο sedan θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις εκδοχές: LS 460, LS 460 F Sport, LS 460 L (με μεγαλύτερο μεταξόνιο) και LS 600h L (υβριδικό και με επίσης μεγαλύτερο μεταξόνιο). Το τελευταίο είναι διαθέσιμο μόνο με τετρακίνηση, ενώ τα υπόλοιπα και με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Οι γενικές σχεδιαστικές γραμμές δεν έχουν διαφοροποιηθεί, με τη σιλουέτα του μεγάλου Lexus να παραμένει η ίδια. Έτσι, οι αλλαγές αφορούν μόνο τα δύο άκρα του αμαξώματος. Κυρίαρχο στοιχείο στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου είναι η νέα εταιρική μάσκα της Lexus, η οποία φθάνει χαμηλά έως τον προφυλακτήρα και περιλαμβάνει και την εισαγωγή αέρα. Τα «νεύρα» που διατρέχουν το καπό συμπληρώνουν τη δυναμική εμφάνιση του μεγάλου πολυτελούς sedan. Στην «ουρά» του LS συναντάμε νέα πιο σκούρα φωτιστικά σώματα (ενώνονται με μία μπάρα χρωμίου), άνοιγμα του χώρου αποσκευών με έντονες ακμές και επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα.

Στο LS 460 F Sport, η πιο επιθετική εμφάνιση επιτυγχάνεται μέσω του διαφορετικού εμπρός προφυλακτήρα με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης, διαφορετική γρίλια στη μάσκα, αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου και πίσω διαχύτη. Το σχήμα της διπλής απόληξης της εξάτμισης παραμένει το ίδιο και στις δύο εκδόσεις. Στο εσωτερικό του, συναντάμε sport καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι με paddles για την αλλαγή των σχέσεων του κιβωτίου και λεπτομέρειες από αλουμίνιο. Η ανάρτηση του έχει χαμηλώσει κατά 10 mm, ενώ στην πισωκίνητη έκδοση φέρει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Torsen. Εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo και μεγάλοι τροχοί 19 ιντσών συμπληρώνουν την εικόνα.

Αλλαγές στους κινητήρες δεν υπάρχουν, έτσι τα LS 460 και LS 460 L φέρουν τον 4.6 V8, ο οποίος αποδίδει 386 PS, ενώ στο LS 600h η συνδυαστική ισχύς του 5.0 V8 και των δύο ηλεκτροκινητήρων φθάνει τα 438 PS. Το νέο LS εξοπλίζεται με το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων A-PCS, το οποίο για ταχύτητες έως περίπου τα 40 km/h ακινητοποιεί εντελώς το όχημα. Για μεγαλύτερες ταχύτητες περιορίζει τις συνέπειες της σύγκρουσης.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη οθόνη 12,3 ιντσών ξεχωρίζει στο εσωτερικό, ενώ η διαχείριση όλων των συστημάτων επιτυγχάνεται μέσω του Remote Touch, στη βάση της κεντρικής κονσόλας. Νέο είναι το σύστημα κλιματισμού, το οποίο μέσω αισθητήρων καθορίζει τη θερμοκρασία στην καμπίνα των επιβατών, τα θερμαινόμενα καθίσματα και το τιμόνι.[nggallery id=268]