Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για την Continental GT Speed

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για την Continental GT Speed

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για την Continental GT Speed

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όπως σας είχαμε ενημερώσει έγκαιρα από το NewsAuto.gr, η πρεμιέρα της Bentley στο Φεστιβάλ του Goodwood θα αφορά τη νέα Continental GT Speed. Πρόκειται για το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής της εταιρείας, με 0-100 σε 4,2 sec και ισχύ 625 PS. Η διαδικασία των παραγγελιών έχει ήδη αρχίσει, ενώ οι πρώτες παραδόσεις υπολογίζεται να γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο.

Advertisement
Advertisement

Ο αναβαθμισμένος W12 των 6 lt. με τα δύο turbo αποδίδει 625 PS στις 6.000 rpm και 81,6 kgm ροπής. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, το βρετανικό supercar επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 4,2 sec και αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 329 km/h. Η Bentley υποστηρίζει ότι η νέα GT Speed παρουσιάζει μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων κατά 12%.

Εκτός από τον κινητήρα, οι μηχανικοί της Bentley προχώρησαν και σε βελτιώσεις στο πλαίσιο, μειώνοντας την απόσταση από το έδαφος και αναβαθμίζοντας την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης. Οι αποκλειστικές ζάντες 21 ιντσών «πατούν» σε ελαστικά διαστάσεων 275/35 της Pirelli.

Το αμάξωμα βασίζεται μεν στην… απλή Continental coupe, έχει δεχτεί όμως τις απαραίτητες επεμβάσεις προκειμένου να αναδειχθεί ο χαρακτήρας του νέου μοντέλου. Ομοίως, το χειροποίητο εσωτερικό φέρει sport «πινελιές» και τις προδιαγραφές της έκδοσης MDS (Mulliner Driving Specification).

Advertisement
Advertisement

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τη δει για πρώτη φορά από κοντά σε λίγες ημέρες στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood (28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου). Μάλιστα οι Juha Kankunnen, Guy Smith και Derek Bell θα οδηγήσουν μία έκδοση προ-παραγωγής της GT Speed δύο φορές κάθε μέρα.[nggallery id=178]