Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πιο πράσινα τα MINI John Cooper Works

Ελλάδα 11:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο πράσινα τα MINI John Cooper Works

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πιο πράσινα τα MINI John Cooper Works

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τον Ιούλιο θα λανσαριστούν στην Ευρώπη τα μοντέλα MINI John Cooper Works με χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερες εκπομπές ρύπων. Τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και Start/Stop, αλλά και το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης μειώνουν την κατανάλωση έως 0,5 lt./100 km. Όλα τα μέλη της γκάμας επιδόσεων θα διατίθενται προαιρετικά και με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Ένα νέο μέλος προστίθεται, το MINI John Cooper Works Countryman, με στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης ALL4. Το 5θέσιο μοντέλο εξοπλίζεται με τη νέα έκδοση του 1.6 twin-scroll turbo κινητήρα με τα 218 PS, ενώ η μέγιστη ροπή των 28,6 kgm είναι διαθέσιμη από τις 1.900 έως τις 5.600 rpm. Με αυτόν τον κινητήρα επιταχύνει στα 100 km/h σε 7sec, άσχετα αν η κίνηση μεταδίδεται μέσω του 6τάχυτου μηχανικού ή του αυτόματου κιβωτίου. Η τελική αγγίζει τα 225 km/h (223 km/h με το αυτόματο). Η MINI ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση μόλις 7,4 lt./100 km για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο και 7,9 για το αυτόματο. Οι αντίστοιχες εκπομπές CO2 είναι 172 και 184 gr. ανά km.

Ο αναβαθμισμένος αυτός κινητήρας θα εξοπλίζει και τα υπόλοιπα μέλη της γκάμας, τα MINI John Cooper Works, MINI John Cooper Works Clubman, MINI John Cooper Works Convertible, MINI John Cooper Works Coupe και MINI John Cooper Works Roadster.