Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Περνά τον Ατλαντικό

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περνά τον Ατλαντικό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Περνά τον Ατλαντικό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αμερικάνικη Fisker αλλάζει φιλοσοφία και θα επιχειρήσει να… πατήσει πόδι σε αρκετές αγορές ανά τον κόσμο. Άρα μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε το όνομα Atlantic για το πρωτότυπο που παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Από αυτό θα προκύψει ένα τετράθυρο sport sedan, με εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση και πολυτελές εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το Atlantic απευθύνεται σε νέες ηλικιακά οικογένειες, οι οποίες (εκτός βέβαια από την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια) διαθέτουν και οικολογικές ανησυχίες. Και αυτό διότι πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό όχημα, το οποίο χρησιμοποιεί έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα (2λιτρο turbo από τη BMW) προκειμένου να αυξήσει την αυτονομία που χαρίζει η ηλεκτρική ενέργεια. Ο οδηγός θα έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέξει και χειροκίνητα τον τρόπο λειτουργίας του υβριδικού συστήματος. Η κίνηση θα περνά στους πίσω τροχούς του Atlantic, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει και η δυνατότητα έκδοσης 4×4.

Η σχεδίαση του Atlantic παραπέμπει σε ένα «μυώδες» coupe. Και όμως πρόκειται για μοντέλο με τέσσερις πόρτες. Απλά οι χειρολαβές των πίσω είναι κρυμμένες στην τρίτη κολώνα, στο γνώριμο «τρικ» των σύγχρονων sedan και τα hatch που θέλουν να δείχνουν coupe. Η εικόνα του εμπρός μέρους, με τη μεγάλη μάσκα και τις έντονες ακμές στο καπό,  αποκαλύπτει το χαρακτήρα του Atlantic, ενώ η σχεδίαση της οροφής αλλά και το μακρύ μεταξόνιο υπόσχονται ικανοποιητικό «αέρα» για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Η τιμή του εκτιμάται ότι θα κινείται γύρω στα 50.000 δολάρια, με τις πωλήσεις να αρχίζουν μέσα στο 2013.