Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι κινητήρες του Ford EcoSport

Ελλάδα 5:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κινητήρες του Ford EcoSport

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι κινητήρες του Ford EcoSport

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σας παρουσιάσαμε αποκλειστικά το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου το νέο μικρό SUV της Ford και δύο ημέρες μετά έγιναν και οι επίσημες ανακοινώσεις από τον κατασκευαστή. Η ευρωπαϊκή έκδοση του EcoSport θα εμφανιστεί στο κοινό τον Μάρτιο στη Γενεύη, όμως νωρίτερα θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

Η Ford δημοσιοποίησε τη γκάμα των κινητήρων για το EcoSport, με προεξέχοντα τον 1.0 EcoBoost, στην έκδοση τελικά των 125 PS. Θα υπάρχουν άλλες δύο επιλογές, βενζίνης και diesel, με σύνολα χωρητικότητας 1,5 lt. και αντίστοιχης απόδοσης 110 και 90 PS. Ο τελευταίος κινητήρας αναμένεται να εκπέμπει κάτω από 100 g. CO2 ανά km.

Το EcoSport βασίζεται στην πλατφόρμα του Fiesta, έχει μήκος 4,24 m και θα κατασκευάζεται στη Βραζιλία. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο μοντέλο, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει την ίδια σχεδίαση για όλες τις αγορές, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στα υλικά και την ποιότητα κύλισης. H εικόνα του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας παραπέμπει στο Fiesta πριν την πρόσφατη ανανέωση. Η έναρξη των πωλήσεών του στην Ευρώπη προγραμματίζεται για τα τέλη του 2013.[nggallery id=1912]