Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι κινητήρες της Bentley EXP 9 F

Ελλάδα 7:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κινητήρες της Bentley EXP 9 F

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι κινητήρες της Bentley EXP 9 F

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την πιθανή γκάμα των κινητήρων που θα εξοπλίζουν την έκδοση παραγωγής του EXP 9 F, έδωσε στη δημοσιότητα η Bentley, στο περιθώριο της διεθνούς έκδοσης αυτοκινήτου του Πεκίνου. Η βρετανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ότι εξετάζει και υβριδική έκδοση plug-in για το μελλοντικό τρίτο μοντέλο με το σήμα της Bentley, δίπλα στη Mulsanne και την Continental.

Advertisement
Advertisement

Το EXP 9 F έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη, όμως στην πρωτεύουσα της Κίνας έγιναν γνωστοί οι κινητήρες που έχουν θέσει υποψηφιότητα για την έκδοση παραγωγής του τετρακίνητου μεγάλου SUV. Πέραν του κορυφαίου W12, στη θυγατρική του Ομίλου Volkswagen εξετάζουν υβριδική plug-in έκδοση με κινητήρα V6, αλλά και τον 4λιτρο V8 Twin turbo, απόδοσης άνω των 500 PS.

Η EXP 9 F concept που εκτίθεται στο Πεκίνο φέρει το γνωστό κινητήρα W12, χωρητικότητας 5.998 cc και ισχύος 610 PS, ο οποίος συνδυάζεται με σύστημα μετάδοσης 8 σχέσεων. Η – υπό εξέταση – υβριδική έκδοση του SUV της Bentley θα μπορεί να διανύσει απόσταση 30 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και θα έχει εκπομπή ρύπων μόλις 130 g/km. Δεν θα κάνει όμως υποχωρήσεις στον τομέα των επιδόσεων, καθώς η διαδικασία 0-100 θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 5 sec.

«Μας έχει συναρπάσει το ενδεχόμενο παραγωγής ενός υπερπολυτελούς και υψηλών επιδόσεων SUV από την Bentley. Εξετάζουμε αρκετές εναλλακτικές στον τομέα των κινητήρων, όμως το σίγουρο είναι ότι το μοντέλο θα προσφέρει τις εκρηκτικές επιδόσεις για τις οποίες είναι γνωστή η μάρκα», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley Motors, Wolfgang Durheimer.

Advertisement
Advertisement