Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι Ιταλοί φαντάζονται τη Giulia 50GT

Ελλάδα 6:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ιταλοί φαντάζονται τη Giulia 50GT

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι Ιταλοί φαντάζονται τη Giulia 50GT

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι γείτονες μας ήταν ανέκαθεν ρομαντικοί. Ανέκαθεν αγαπούσαν το αυτοκίνητο. Ο συνδυασμός αυτών των δύο, έχει σημαδέψει σχεδιαστικά γενιές και γενιές μοντέλων της Alfa Romeo. Ειδικά σε μία εποχή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναβιώνουν συνεχώς ιδέες και μοντέλα του παρελθόντος, έρχεται το GetShaped Studio με έδρα τη Ρώμη, να υποβάλλει τη θρυλική Giulia Sprint GT του Bertone σε ένα ταξίδι στο χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Ένα ταξίδι που τη φέρνει μισό αιώνα μπροστά, προσαρμόζοντας της στις σχεδιαστικές απαιτήσεις του σήμερα αλλά και το αύριο, βάσει του πνεύματος δύο ταλαντούχων ιταλών σχεδιαστών, των Μικέλε Ντι Μάουρο και Κλαούντιο Πικιόλι.
[nggallery id=1067]
Η Alfa Romeo Giulia 50GT Concept λοιπόν, παρότι διατηρεί βασικά στοιχεία του παλαιού της DNA όπως τους κυκλικούς προβολείς και τη μεγάλη ασπίδα της μάρκας που δεσπόζει στο εμπρός μέρος, διαθέτει έντονες γωνίες στο πρόσθιο αλλά και το οπίσθιο, αεραγωγούς πίσω από τους εμπρός τροχού και γενικά πολύ καθαρό σχέδιο.

Οι διαστάσεις της είναι 4.05 μ. μήκος, 1.88 μ. πλάτος και 1.19 μ. σε ύψος ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς της, θα ταίριαζε γάντι με τον υπάρχων 4κύλινδρο υπέρ-τροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1750 TBi που βγάζει 235 ίππους και επιτρέπει τελική ταχύτητα της τάξης των 250 χιλιομέτρων την ώρα.

Σε κόκκινο χρώμα, είναι η βασική έκδοση της 50GT ενώ στις εικόνες που ακολουθούν, η γκρίζα, πιο επιθετική εκδοχή της.
[nggallery id=1069]
Επιμέλεια: Πάνος Σείτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement