Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το… άγγιγμα της Μ και στο diesel

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το… άγγιγμα της Μ και στο diesel

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το… άγγιγμα της Μ και στο diesel

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πετρέλαιο και Μ πάει; Αν πηγαίνει; Και με το παραπάνω! Σας αποκαλύπτουμε τα πρώτα τέσσερα αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρα της νέας Μ σειράς της BMW!

Advertisement
Advertisement

Η BMW σε απόλυτο οργασμό! Μετά την ηλεκτροκίνητη BMWi ετοιμάζει μία ακόμα θυγατρική της, στην οποία θα στεγάσει τις Μ εκδόσεις, την Μ Performance Automobile! Πρόκειται για μια ξεχωριστή υπομάρκα των Γερμανών, που θα φέρει μεν το σήμα της BMW, θα στεγάσει δε όλα τα καυτά μοντέλα της Σειράς Μ!

Πέρα από τα οικονομικά δεδομένα, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη φίρμα, όπως και οι υπόλοιπες, θα είναι οικονομικά αυτόνομη, έχοντας έτσι μεγαλύτερες δυνατότητες επέκτασης των μοντέλων της, η Μ θα φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια σχεδόν τα διπλάσια μοντέλα απ’ ό,τι σήμερα οι εκδόσεις Μ των αυτοκινήτων της BMW.

Οι πρώτοι… κάτοικοι της Μ Performance Automobile, εκτός των υπαρχουσών Μ εκδόσεων (Μ1, Μ3, Μ5 κ.λπ.) είναι τέσσερα Μ με πετρελαιοκινητήρα. Πρόκειται για την X5 M50d, την X6 M50d, την M550d και την Touring έκδοσή της. Σημειώστε πως οι συγκεκριμένες Μ θα διαθέτουν και το σύστημα τετρακίνησης xDrive αλλά και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 8 σχέσεων! Ολες οι παραπάνω Μ διαθέτουν το νέο, tri-turbo (με τρεις υπερτροφοδότες!) 3,0 lt diesel κινητήρα, απόδοσης 380 ίππων. Η ροπή του αγγίζει τον… υπερφυσικό αριθμό των 75,4 khm! Ο κινητήρας αυτός καλύπτει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro6.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά τις M550d xDrive και Touring, οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, με το 0 στα 100 km/h επιτάχυνσης να καλύπτονται σε μόλις 4,7sec (4,9 η Touring) και την τελική τους ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Το απίστευτο είναι η μέση κατανάλωσή τους, που είναι στα 6,3 lt / 100 km και οι εκπομπές ρύπων στα 165 g/km.

Τα SUV Χ5 M50d και X6 M50d, θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία επιτάχυνσης από 0 στα 100 km/h σε μόλις 5,3 sec η X5 Μ και 5,4 η Χ6 Μ, με την τελική τους ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η μέση κατανάλωσή των δύο «καυτών» SUV είναι στα 7,5 lt / 100 km και οι εκπομπές ρύπων στα 199 g/km (169 η Touring).

Και τα τέσσερα νέα Μ μοντέλα θα παρουσιαστούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Advertisement

[dcs_head top=”0″ color=”#666666″]Photo Gallery[/dcs_head]
[dcs_ngg id=”3″ w=”100″ h=”75″ number=”10″ padding=”2″ rounded=”3″ /]