Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μεγαλώνει η γκάμα του Caterham 7

Ελλάδα 2:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεγαλώνει η γκάμα του Caterham 7

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μεγαλώνει η γκάμα του Caterham 7

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ημέρες… εργασιακού οργασμού διανύει αυτή τη περίοδο η Caterham. Λίγο μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τη Renault για την εξέλιξη και δημιουργία της νέας Alpine, η εταιρεία του Τόνι Φερνάντες διεύρυνε και τη γκάμα του “7”. Το νέο μέλος στην οικογένεια είναι το “Supersport R” που έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στο απλό “Supersport” και το πλέον αγωνιστικό Superlight R300. Αντί για κινητήρα χωρητικότητα 1.6 λίτρων, εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο Duratec 2.0 λίτρων της Ford που βγάζει 180 άλογα – φυσικά με τις απαιτούμενες τροποποιήσεις για να χωρέσει στο πρόσθιο μέρος του “7”.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς μεταδίδεται στους τροχούς μέσω συστήματος μετάδοσης με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, κίνηση στους πίσω τροχούς και διαφορικό ελεγχόμενης ολίσθησης.

Δεδομένου του πολύ χαμηλού βάρους του σπορ οχήματος που ορίζεται στα μόλις 535 κιλά, το Caterham 7 Supersport R μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα της τάξης των 209 km/h, με την επιτάχυνση 0-100 να επιτυγχάνεται σε μόλις 4.8 δευτερόλεπτα!

Παρότι απέχει πολύ απ’ όσα πετυχαίνει το μονοθέσιο της Caterham στις πίστες της Formula 1, το “7” σε όλη του γκάμα αλλά και σε αυτή τη νέα έκδοση, αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για ανήσυχους οδηγούς που αρέσκονται στο να περνούν Κυριακάτικα πρωινά στη πίστα και όχι μόνο. Φυσικά σε χώρες που μάλλον διαφέρουν πολύ από τη δική μας και κυρίως στην Αγγλία όπου υπάρχουν δεκάδες μικρές πίστες που προσφέρονται για οδηγική απόλαυση με τέτοια οχήματα.
[nggallery id=1059]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement