Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία BMW Z4 με υπογραφή… Zagato (video)

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία BMW Z4 με υπογραφή… Zagato (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία BMW Z4 με υπογραφή… Zagato (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este, την έκθεση για κλασσικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που φιλοξενείται στις όχθες της λίμνης Κόμο, έκανε το BMW Zagato Coupe, προϊόν συνεργασίας της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τη σχεδιαστική εταιρεία από το Μιλάνο. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν θα αποκλείαμε όμως να αποτελέσει την έμπνευση για ένα μελλοντικό μοντέλο της BMW.

Advertisement
Advertisement

Το BMW Zagato Coupe δεν είναι απλά ένα στατικό μοντέλο, καθώς έχει άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους. Μάλιστα δοκιμάστηκε υπό υψηλές ταχύτητες σε πίστα δοκιμών της BMW. «Είναι σχετικά εύκολο να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις ένα αμάξωμα το οποίο δεν θα έχει άδεια κυκλοφορίας και άρα δεν χρειάζεται να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Η πρόκληση είναι να συνδυάσεις τη γοητεία ενός πρωτότυπου με ένα αυτοκίνητο, νόμιμο για χρήση στο οδικό δίκτυο», δήλωσε ο Andrea Zagato, μέλος της τρίτης γενιάς της οικογένειας.

Το αμάξωμα της BMW Zagato Coupe είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο στο χέρι και – αν και δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικό – βασίζεται στη Z4. Ξεχωρίζει για το μακρύ καπό και το μυώδες πίσω μέρος. Μπροστά, διατηρεί σχεδόν ακέραιη τη σχεδιαστική ταυτότητα της BMW, με τη γρίλια να σχηματίζεται από δεκάδες «Ζ», το πρώτο γράμμα δηλαδή του οίκου Zagato.[nggallery id=134]

Η οροφή double bubble, δηλαδή με διπλό εξόγκωμα όπως στην περίπτωση του Peugeot RCZ, αποτελεί σήμα κατατεθέν της ιταλικής εταιρείας. Η ουρά είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτείται η παρουσία αεροτομής, ενώ τη sport εικόνα τονίζουν και οι τροχοί των 19 ιντσών. Στο πολυτελές εσωτερικό ξεχωρίζουν οι κόκκινες λωρίδες και οι κόκκινες ραφές στα δερμάτινα καθίσματα, το ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών.

Advertisement
Advertisement

Λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του BMW Zagato Coupe δεν έγιναν γνωστά, καθώς η συνεργασία των δύο εταιρειών αφορούσε αποκλειστικά τη σχεδίαση. Η BMW έχει στο παρελθόν συνεργαστεί αρκετές φορές με σχεδιαστικούς οίκους από την Ιταλία, όπως στην περίπτωση της Isetta, της 3200 CS Bertone του 1962 και της M1 του 1978.