Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πιο δυνατή McLaren 12C

Ελλάδα 18:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πιο δυνατή McLaren 12C

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πιο δυνατή McLaren 12C

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η απόφαση της McLaren να βγάλει στην παραγωγή την 12C GT Can-Am Edition είναι οριστική. Το αγωνιστικό μοντέλο με τη χαρακτηριστική αντίθεση πορτοκαλί-μαύρου είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Αύγουστο στην έκθεση Concours d’ Elegance της Καλιφόρνια. Μετά τις θετικές αντιδράσεις που προκάλεσε θα κατασκευαστεί, αλλά σε όχι περισσότερες από 30 μονάδες. Κάθε μία θα κοστίζει σχεδόν 470.000 ευρώ, με την έναρξη παραγωγής να έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2013.

Advertisement
Advertisement

Αν και βασίζεται στην 12C GT3, δεν θα υπόκειται στους αγωνιστικούς περιορισμούς της τελευταίας. Ο V8 των 3,8 lt. έχει αναβαθμιστεί όπως και το σύστημα ψύξης του, ανεβάζοντας τη μέγιστη απόδοση στα 630 PS και χαρίζοντας στην 12C GT Can-Am Edition τον τίτλο της «πιο δυνατής 12C έως σήμερα».

Η πιο ορατή διαφορά σε σχέση με την… πολιτική έκδοση της 12C είναι η τεράστια πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα. Αποτελεί μέρος του αεροδυναμικού πακέτου που αναλαμβάνει να διατηρεί την 12C GT Can-Am Edition «καρφωμένη» στην πίστα και αυξάνει την κάθετη δύναμη κατά 30%. Χρήση ανθρακονήματος έχει γίνει επίσης στους εξωτερικούς καθρέπτες, τους αεραγωγούς στο κάλυμμα του κινητήρα αλλά τις εισαγωγές αέρα. Οι μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος φοράνε αγωνιστικά ελαστικά της Pirelli.

Στο σπαρτιάτικο εσωτερικό, πλήρη προστασία προσφέρει το εγκεκριμένο από τη FIA roll cage. Συναντάμε αγωνιστικά καθίσματα της Recaro με ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, τιμόνι από την 12C GT3, ενώ το ενσωματωμένο σύστημα κλιματισμού αναλαμβάνει να κάνει λίγο πιο άνετους τους γύρους στην πίστα.[nggallery id=1033]

Advertisement
Advertisement