Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ηλεκτρικό διθέσιο από τη Honda

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό διθέσιο από τη Honda

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ηλεκτρικό διθέσιο από τη Honda

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τον αντίπαλο του Renault Twizy παρουσίασε η Honda, ονομάζοντάς το «Micro Commuter Prototype». Πρόκειται για ένα διθέσιο όχημα μήκους 2,5 m, το οποίο θα δοκιμαστεί υπό πραγματικές συνθήκες στην Ιαπωνία το 2013 πριν περάσει στη γραμμή παραγωγής. Πίσω από τον οδηγό μπορεί να φιλοξενήσει είτε δύο μικρά παιδιά είτε έναν ενήλικα.

Advertisement
Advertisement

Το Micro Commuter διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου που εξασφαλίζουν αυτονομία 60 km και φορτίζονται σε λιγότερο από τρεις ώρες. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα φθάνει τα 20 PS, ενώ η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος ανέρχεται σε 80 km/h. Στην Ευρώπη, τοποθετείται στην κατηγορία L7, στην οποία ανήκουν και τα ATV. Το ρόλο του πίνακα οργάνων αναλαμβάνει να παίξει ένα tablet, στο οποίο απεικονίζονται ο βαθμός φόρτισης της μπαταρίας, η ταχύτητα, οι χάρτες του συστήματος πλοήγησης, οι λειτουργίες του ηχοσυστήματος και η εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας.

Η Honda είχε παρουσιάσει το ηλεκτρικό πρωτότυπο το Νοέμβριο του 2011 στην έκθεση του Τόκιο, με φουτουριστική όμως σχεδίαση. Η έκδοση παραγωγής θα απευθύνεται σε εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά από τις οικίες τους στις δουλειές τους, σε γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή σε εταιρείες διανομής.[nggallery id=990]