Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επετειακές McLaren 50 12C και 12C Spider

Ελλάδα 6:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επετειακές McLaren 50 12C και 12C Spider

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επετειακές McLaren 50 12C και 12C Spider

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι εορτασμοί του μισού αιώνα δραστηριοτήτων για τη McLaren συνεχίζονται, αυτή τη φορά με το λανσάρισμα δύο ειδικών εκδόσεων της 12C. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Αυτές αφορούν τόσο στη κλειστή όσο και την ανοιχτή έκδοση του βρετανικού supercar και συνοδεύονται από τον αριθμό «50» που αφορά τα χρόνια ζωής της μάρκας. Όχι τυχαία, όπως ανακοίνωσε η McLaren, θα κατασκευάσει και… 50 μόνο μοντέλα σε κάθε έκδοση.

Οι McLaren 50 12C και McLaren 50 12C Spider λοιπόν, έχουν μία σειρά αισθητικών αναβαθμίσεων που προέκυψαν από την εργασία του τμήματος ειδικών επιχειρήσεων της μάρκας (MSO), που παραδοσιακά αναλαμβάνει τη περαιτέρω αναβάθμιση υπάρχοντων μοντέλων. Πάντα όμως σε συνεργασία με τη σχεδιαστική ομάδα του Ουόκινγκ, με επικεφαλής τον Φρανκ Στέφενσον.

Με εκτεταμένη χρήση προγραμμάτων CFD τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο τμήμα Formula 1 της μάρκας, έχει ανασχεδιαστεί ο εμπρός προφυλακτήρας, ανεβάζοντας τα επίπεδα παραγωγής κάθετης δύναμης ενώ παράλληλα, δίνει πιο δυναμικό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Στο κάτω του μέρος έχουν χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα, ενώ στο πάτωμα έχει χρησιμοποιηθεί κέβλαρ! Ενσωματωμένο στο καπό είναι το σήμα της μάρκας, με ειδικό μαύρο, εμπνευσμένο από την κληρονομιά της McLaren F1. Αναβαθμίσεις υπάρχουν και στους πλαϊνούς αεραγωγούς, που είναι επίσης από ανθρακόνημα και φέρουν το σήμα «McLaren 50»
[nggallery id=2634]
Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται ανθρακονημάτινα-κεραμικά φρένα, με δίσκους 394x36mm εμπρός και 380x34mm πίσω που «πατούν φρένο» στους ειδικά σχεδιασμένους και εξαιρετικά χαμηλού βάρους τροχούς που είναι βαμμένοι σε χρώμα «Satin Black».

Στο εσωτερικό, υπάρχει πλήρης αναβάθμιση με νέο δέρμα, το σήμα της McLaren στο ανθρακονημάτινο πάνελ και τα πατάκια ενώ στη πόρτα του οδηγού, μία ειδική πλακέτα μαρτυρά ότι πρόκειται για μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

Οι McLaren 50 12C και McLaren 50 12C Spider θα διατίθεται σε τρία χρώματα, Carbon Black, Supernova Silver ή το κλασσικό McLaren Orange και κάθε μία θα συνοδεύεται από μαύρη/ασημί κουκούλα, ειδικό κλειδί και θήκη για αυτό φυσικά από ανθρακονήματα.

Advertisement

Όσο για την τιμή των ειδικών αυτών εκδόσεων, στη Μεγάλη Βρετανία ορίζονται στις £196,000 για τη κλειστή έκδοση και τις £215,500 για τη McLaren 50 12C Spider.