Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το 2015 το νέο Type R

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Το 2015 το νέο Type R

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το 2015 το νέο Type R

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευχάριστα νέα για τους λάτρεις του Civic Type R, καθώς επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα «χείλη» η επιστροφή του απολαυστικού sport ιαπωνικού μοντέλου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τακανόμπου Ίτο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η παραγωγή του νέου Type R, αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά. Ο Ίτο ανέφερε ότι στόχος της Honda είναι το νέο Type R να καταγραφεί ως το πιο γρήγορο προσθιοκίνητο μοντέλο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement
Advertisement

Η καυτή έκδοση του Civic θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2015 και στην κατασκευή του θα χρησιμοποιεί η γνώση και οι τεχνολογίες από τη συμμετοχή της Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού. Το Civic που θα αγωνιστεί στο WTCC εξοπλίζεται από τον HR412E, έναν εντελώς νέο 4κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα, χωρητικότητας 1,6 lt. Φαντάζει λοιπόν πιθανό ότι, στα πλαίσια του downsizing, η Honda θα παρουσιάσει μία «πολιτική» έκδοση του συγκεκριμένου κινητήρα. Οι ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες απεικονίζουν την πιθανή μορφή του μοντέλου παραγωγής.

Η ευρωπαϊκή γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας θα ενισχυθεί και με την παραγωγή ενός μικρού SUV. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα του επόμενου Jazz και θα αναμετρηθεί με μοντέλα όπως τα νέα Opel Mokka, Chevrolet Trax και Peugeot 2008. Ο Ίτο αποκάλυψε ότι εξελίσσονται τρία νέα υβριδικά συστήματα από τη Honda, με 1,2 και 3 ηλεκτροκινητήρες, ανάλογα με το χαρακτήρα του μοντέλου που θα εξοπλίζουν. Το ισχυρότερο υβριδικό σύστημα θα εμφανιστεί στο νέο NSX. Τέλος, το 2015 θα λανσαριστεί ένα νέο αυτοκίνητο με κυψέλες καυσίμου, για τις αγορές Ευρώπης, Ιαπωνίας και ΗΠΑ.[nggallery id=572]