Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Η Χ4 Concept της BMW

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η Χ4 Concept της BMW

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Η Χ4 Concept της BMW

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σας την αποκαλύψαμε την Πέμπτη 4 Απριλίου και την επομένη η BMW προχώρησε στις επίσημες ανακοινώσεις για τη X4 Concept. Το πρωτότυπο μοντέλο θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Απριλίου στη Σαγκάη και αποτελεί προπομπό του νέου coupe SUV των Βαυαρών. Μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τη Χ3, έχοντας το ίδιο μήκος (4,65 m). Είναι όμως πιο φαρδιά (1,91 m) και πιο χαμηλή (1,62 m), ώστε να εξασφαλίζει πιο sport παρουσία αλλά και οδική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, το μοντέλο παραγωγής δεν θα έχει σημαντικές διαφορές. Αυτές θα εντοπίζονται στους δύο προφυλακτήρες, στα πλαστικά προστατευτικά στα πλαϊνά του αμαξώματος, ενώ θα αντικατασταθούν και οι τεράστιοι τροχοί των 21 ιντσών. Φωτογραφίες του εσωτερικού δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, αναμένεται πάντως να έχει κοινά σημεία με αυτό της Χ3. Με την… οριστική της μορφή, η X4 αναμένεται να παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2014 στο Ντιτρόιτ, λίγους μήνες πριν αρχίσει η παραγωγή της στο εργοστάσιο του Σπάρτανμπουργκ, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Το νέο coupe SUV, ή SAC (Sports Activity Coupe) όπως θέλει να το αποκαλεί η BMW, θα δανείζεται από τη Χ3 και τους κινητήρες, τεσσάρων και έξι κυλίνδρων. Λογικά θα απουσιάζουν τα βασικά και λιγότερο ισχυρά σύνολα, ώστε να διαφοροποιηθούν τα δύο μοντέλα. Το εύρος ισχύος των κινητήρων θα αρχίζει από περίπου τα 200 PS και θα ξεπερνά τα 300 PS. Στα σχέδια υπάρχει και η προοπτική δημιουργίας X4 M, προκειμένου να αντιπαρατεθεί με την αναμενόμενη Porsche Macan.[nggallery id=2301]