Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το πρώτο Qoros

Ελλάδα 21:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το πρώτο Qoros

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το πρώτο Qoros

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το όνομα GQ3 επέλεξε η Qoros για το πρώτο μοντέλο που θα λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για ένα μικρομεσαίο sedan μήκους 4,7 m, με ελκυστική σχεδίαση, αν σκεφτούμε ότι αναφερόμαστε σε κινεζική εταιρεία. Οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου διέρρευσαν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας και το ευρύχωρο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Κύρια γνωρίσματα του GQ3, τα ευμεγέθη εμπρός φωτιστικά σώματα που ενώνονται με τη μάσκα, η κλίση της οροφής και οι μεγάλοι τροχοί των 19 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη δεν έχουν γίνει γνωστά, πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για 1.6 turbo, αποτέλεσμα συνεργασίας με τη Chevrolet. Το GQ3 θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στη Γενεύη και οι πωλήσεις του θα αρχίσουν από την Κίνα στα τέλη του 2013, με την Ευρώπη να ακολουθεί σύντομα. Στην Qoros εκτιμούν μάλιστα ότι θα αποσπάσει την ανώτατη βαθμολογία με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP.

Επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας είναι ο Γερμανός Γκερτ Φόλκερ Χίλντεμπραντ, με σημαντική προϋπηρεσία σε ΜΙΝΙ, Mitsubishi, Seat κ.α. Δίπλα στο sedan, οι Κινέζοι θα παρουσιάσουν στην πόλη της Ελβετίας δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα, από τα οποία θα προκύψουν τα μελλοντικά τους μοντέλα, ανάμεσά τους και ένα SUV.

Η Qoros ιδρύθηκε το 2007 και σε αυτή συμμετέχουν η Chery Automobile από την Κίνα και η ισραηλινή εταιρεία επενδύσεων Israel Corporation. Η έδρα της είναι στην πόλη Χανγκτσού, εκεί όπου κατασκευάζεται και η γραμμή παραγωγής. Αρχικά η ετήσια παραγωγή θα ανέρχεται σε 150.000 οχήματα, για να φθάσει σταδιακά τα 450.000.[nggallery id=1298]

Advertisement
Advertisement