Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκλειστικό: Είδαμε απο κοντά το Ford EcoSport

Ελλάδα 23:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Είδαμε απο κοντά το Ford EcoSport

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκλειστικό: Είδαμε απο κοντά το Ford EcoSport

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το NewsAuto.gr επισκέφθηκε την έκθεση κινητής τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη και αναλύει τα όσα είδε στο νέο μικρό SUV της Ford, λίγες ημέρες πριν κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

Αποστολή στη Βαρκελώνη: Κώστας Μπιτσικώκος

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών EcoSport θα κατασκευάζεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο εργοστάσιο της Ford στη Βραζιλία και οι πωλήσεις του θα αρχίσουν στα τέλη του 2013.

Η σχεδίαση σε συνδυασμό με τις μικρές διαστάσεις (το μήκος φθάνει τα 4,24 m) χαρίζουν δυναμισμό στο EcoSport. Έξυπνη λύση είναι η τοποθέτηση της χειρολαβής της πέμπτης πόρτας στο πίσω δεξί φωτιστικό σώμα. Η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει στο πλάι, ενώ πάνω της είναι τοποθετημένη με κάλυμμα η ρεζέρβα. Ο όγκος του πορτμπαγκάζ είναι επαρκής για τα δεδομένα της κατηγορίας.[nggallery id=1987]

Advertisement
Advertisement

Τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην καμπίνα των επιβατών είναι σκληρά, με στόχο να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα η τιμή πώλησης του αυτοκινήτου. Το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα προέρχονται από το προ ανανέωσης Fiesta. Οι χώροι για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι επαρκείς, ενώ ακόμη και άτομα με ύψος 1,85 m έχουν «αέρα» πάνω από το κεφάλι τους. Το πλάτος πίσω είναι πάντως περιορισμένο, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα χωρέσει και τρίτος επιβάτης.

Σημαντικότερη παρουσίας στη γκάμα των κινητήρων είναι αυτή του 1.0 EcoBoost, στην έκδοση με 125 PS. Θα υπάρχουν άλλες δύο επιλογές, βενζίνης και diesel, με σύνολα χωρητικότητας 1,5 lt. και αντίστοιχης απόδοσης 110 και 90 PS. Ο τελευταίος κινητήρας αναμένεται να εκπέμπει κάτω από 100 g. CO2 ανά km. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά στη Γενεύη, όπου το NewsAuto.gr θα δώσει βέβαια το «παρών».[nggallery id=1988]