Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκαλύπτουμε πρώτοι τη VL Destino

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλύπτουμε πρώτοι τη VL Destino

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκαλύπτουμε πρώτοι τη VL Destino

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το NewsAuto σας παρουσιάζει πρώτο ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κάνουν πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντριτρόιτ. Πρόκειται για τη VL Automotive Destino, ένα 4θυρο σπορ κουπέ που… «παντρεύει» δύο άλλα! Μπερδευτήκατε; Ακολουθούν αποσαφηνίσεις. Κοιτώντας το περιτύλιγμα, οι μυημένοι στα της αυτοκίνησης πιθανώς να διακρίνετε τη Fisker Karma. Κι όχι άδικα. Το όχημα αυτό βασίζεται στο βραβευμένο σχέδιο της εταιρείας πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Μόνο που οι όποια σχέση με υβριδική και… φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογικά, σταματά εκεί. Κάτω από το καπό, η Destino φοράει τον κινητήρα της Chevrolet Corvette ZR1! Τον χειροποίητο θηριώδη υπέρ-τροφοδοτούμενο V8 με κωδική ονομασία LS9, απόδοσης 638 αλόγων

Ίσως αναρωτιέστε ποιος σκέφτηκε αυτό τον «γάμο». Τα αρχικά «VL» λοιπόν ανήκουν στον Μπομπ Λουτζ, πρώην κορυφαίο στέλεχος της GM αλλά και των BMW, Ford και τον Γκίλμπερτ Βιγιαρέαλ που ενώνουν τις δυνάμεις τους με πρώτο κοινό δημιούργημα τη Destino. Θα εφοδιάζεται είτε με αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων, είτε με χειροκίνητο 6 σχέσεων ενώ θα κατασκευάζεται στο Όμπερν Χιλς, στη πολιτεία του Μίσιγκαν.

Οι πωλήσεις αναμένεται να αρχίσουν στα τέλη του έτους, με τη VL να μη γνωστοποιεί το κόστος απόκτησης αλλά και λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά πέραν των προαναφερθέντων. Σύμφωνα με τον Λουτζ, αυτή τη περίοδο πραγματοποιούνται δοκιμές σε πρωτότυπο μοντέλο ενώ ο γεννημένος στην Ελβετία αλλά πολιτογραφημένος Αμερικανός, έθεσε μεγαλεπήβολους στόχους, αναφέροντας ως κύριο ανταγωνισμό μοντέλα όπως η Porsche Panamera.
[nggallery id=1502]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement