Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: To X6 της Nissan!

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: To X6 της Nissan!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: To X6 της Nissan!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Σάο Πάολο (24/10-4/11) κάνει το πρωτότυπο Extrem, ένα αστικό crossover με μήκος μόλις 3,85 m. Σύμφωνα με τη Nissan σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε αποκλειστικά για την αγορά της Βραζιλίας, όμως δεν θα αποκλείαμε η εμφάνισή του να «επηρεάσει» και τα μελλοντικά ευρωπαϊκά μοντέλα των Ιάπωνα κατασκευαστή. Το Extrem πατά στην πλατφόρμα V της Nissan, την οποία μοιράζεται με το Micra. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς, ενώ υπάρχει και προσθιοκίνητη έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Το πλάτος του είναι 1,76 m, το ύψος 1,53 m ενώ το μεταξόνιο 2,45 m. Η διάταξη του εσωτερικού έχει καθίσματα για 2+2 επιβάτες, με τους πίσω να έχουν περιορισμένο χώρο τόσο για τα γόνατα αλλά και πάνω από τα κεφάλια τους. Κινητήρας του είναι ο turbo 1.6 DIG-T, τον οποίο συναντάμε στο Juke. Η Nissan αναφέρει ότι πρόκειται για την αναβαθμισμένη έκδοση του αγωνιστικού DeltaWing, του οποίου η ισχύς είναι 300 PS.

Σχεδιαστικά, το Extrem ξεχωρίζει από την έντονη κλίση της οροφής, την επιθετική μάσκα, τα φωτιστικά σώματα LED και το ιδιαίτερο πίσω μέρος. Οι μεγάλοι τροχοί των 19 ιντσών εντείνουν ακόμη περισσότερο το sport χαρακτήρα του πρωτότυπου crossover. Οι εμπρός κολώνες έχουν ανοικτά τμήματα, βελτιώνοντας την ορατότητα του οδηγού.

Η αγορά της Βραζιλίας αναπτύσσεται ταχύτατα και είναι ιδιαίτερα ελκυστική για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Nissan κατέχει μερίδιο 2% επί των πωλήσεων, ποσοστό που θέλει να ανεβάσει στο 5% έως το 2016.[nggallery id=823]

Advertisement
Advertisement

 

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!