Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Honda Gear Concept

Ελλάδα 19:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Honda Gear Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Honda Gear Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όχι, δεν ξεχάσαμε να σας παρουσιάσουμε ένα πρωτότυπο μοντέλο της Honda από το Ντιτρόιτ. Απλά οι Ιάπωνες είχαν κρατήσει κρυφή μία ακόμη δημιουργία τους, προκειμένου να την παρουσιάσουν στην έκθεση του Μόντρεαλ (18-27 Ιανουαρίου). Το Gear Concept είναι ένα σουπερμίνι που απευθύνεται στη «Γενιά», όσων δηλαδή η ηλικία είναι μεταξύ 20 και 35 ετών.

Advertisement
Advertisement

Έμπνευση για το συγκεκριμένο πρωτότυπο αυτοκίνητο αποτέλεσαν τα «fixed-gear» ποδήλατα, αυτά που ονομάζουμε «αγωνιστικά» , τα οποία λόγω του χαμηλού τους βάρους είναι η επιλογή εκατομμυρίων νεαρών σε όλο τον κόσμο για τη μετακίνηση μέσα στις πόλεις. Το 3θυρο αμάξωμα με τις κρυμμένες χειρολαβές των θυρών συγκεντρώνει sport χαρακτηριστικά, όπως ο πίσω διαχύτης, η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και τα σκούρα κρύσταλλα των φωτιστικών σωμάτων.

«Συνήθως τα σουπερμίνι είναι είτε εύχρηστα και χωρίς έμπνευση, είτε ευχάριστα στην οδήγηση αλλά μη πρακτικά και πολύ ακριβά για το νεανικό κοινό», δήλωσε ο Ντέιβ Μάρεκ, διευθυντής σχεδίασης στη Honda R&D Αμερικής. «Το Gear Concept καταρρίπτει αυτό το μύθο: είναι πρακτικό αλλά ταυτόχρονα ευχάριστο, προσιτό και διαμορφώνεται εύκολα. Ό,τι δηλαδή θέλουν οι νέοι των πόλεων».

Φαίνεται ότι μετά το Urban SUV Concept, η Honda εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε ένα άλλο «αστικό project», αυτό της δημιουργίας ενός σουπερμίνι με ξεχωριστή σχεδίαση τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα των επιβατών.[nggallery id=1536]

Advertisement
Advertisement