Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη BMW Zagato Roadster

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη BMW Zagato Roadster

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη BMW Zagato Roadster

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στην έκθεση Pebble Beach Concours d’Elegance στην Καλιφόρνια έκανε η BMW Zagato Roadster, το δεύτερο πρωτότυπο μοντέλο που βασίζεται στη Ζ4. Πριν από τρεις μήνες οι Βαυαροί είχαν συνεργαστεί και πάλι με τον ιταλικό σχεδιαστικό οίκο αμαξωμάτων, παρουσιάζοντας την Coupe δημιουργία τους. Δεν πρόκειται για ένα στατικό μοντέλο, αλλά για ένα αυτοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Η ολοκλήρωση της ανοικτής BMW Zagato επιτεύχθηκε σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδων. «Η πρόκληση ήταν να έχουμε έτοιμο το αυτοκίνητο για την έκθεση και χάρη στην ομαδική δουλειά και την εξειδίκευση στην κατασκευή αποκλειστικών μοντέλων καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας», επισήμανε ο Άντριαν βαν Χόιντονκ, επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης του Ομίλου BMW.[nggallery id=315]

Όπως στην περίπτωση της Coupe, έτσι και η BMW Zagato Roadster χαρακτηρίζεται ως one-off δημιουργία, που δεν θα φθάσει δηλαδή στη γραμμή παραγωγής. Το γεγονός όμως ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών εξακολουθεί να παράγει αποτελέσματα, μας αφήνει να ελπίζουμε ότι σύντομα θα δούμε ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που θα φέρει την υπογραφή τους.

Το μακρύ καπό του διθέσιου sport μοντέλου και το μεγάλο μεταξόνιο τοποθετούν τον οδηγό αρκετά πίσω, κοντά στους κινητήριους τροχούς. Εκτός από την ανοικτή οροφή, οι διαφορές ανάμεσα στα δύο μοντέλα εντοπίζονται στο πίσω μέρος, με ξεχωριστές γραμμές και πιο χαμηλή «ουρά». Η οροφή με το διπλό εξόγκωμα «double-bubble» – σήμα κατατεθέν της Zagato – την οποία είδαμε στην Coupe κάνει την εμφάνισή της και στην υφασμάτινη οροφή της Roadster.

Advertisement
Advertisement