Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για την Aston Martin Vanquish

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για την Aston Martin Vanquish

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για την Aston Martin Vanquish

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τη θέση της στην κορυφή της γκάμας της Aston Martin θα λάβει η Vanquish, το νέο βρετανικό supercar. Ο 6λιτρος V12 έχει αναβαθμιστεί ώστε να αποδίδει 573 PS στις 6.750 rpm και 63,2 kgm ροπής στις 5.500 rpm. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Touchtronic 2, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,1 sec, πριν φτάσει την τελική ταχύτητα των 295 km/h.

Advertisement
Advertisement

Οι σχεδιαστές της Vanquish εμπνεύστηκαν και από την One-77, με το πίσω μέρος να παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες. Έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος, προκειμένου να μειωθεί το βάρος χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η ακαμψία του αμαξώματος. Στην Aston Martin προέβλεψαν και για την παρεχόμενη άνεση για τους επιβάτες, ενώ ο χώρος των αποσκευών είναι σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν των υπολοίπων μοντέλων της εταιρείας, φθάνοντας τα 368 lt. Η Vanquish θα είναι διαθέσιμη τόσο ως αυστηρά διθέσια, όσο και με διάταξη 2+2 θέσεων του εσωτερικού.

«Η Vanquish είναι το απόλυτο super GT», σχολίασε ο Dr Ulrich Bez, διευθύνων σύμβουλός της Aston Martin. «Συνδυάζει την όμορφη σχεδίαση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αποτελεί την ενσάρκωση όσων γνωρίζουμε και αναπτύξαμε με την One-77». Οι πωλήσεις του νέου supercar στην Ευρώπη θα αρχίσουν στα τέλη του 2012.[nggallery id=177]