Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανέωση για τα Legacy και Outback

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για τα Legacy και Outback

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανέωση για τα Legacy και Outback

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Άρχισαν οι πωλήσεις στην Ιαπωνία των ανανεωμένων μελών της οικογένειας του Legacy αλλά και του εκτός δρόμου Outback. Τα σημαντικά νέα δεν αφορούν τόσο το – περιορισμένης έκτασης – φρεσκάρισμα του αμαξώματος, αλλά την παρουσία νέων boxer κινητήρων κάτω από το καπό.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα τόσο το sedan όσο και το station wagon Legacy θα κυκλοφορήσουν σε μία νέα έκδοση επιδόσεων, η οποία ονομάζεται 2.0GT DIT. Εξοπλίζεται με ένα νέο 4κύλινδρο turbo σύνολο, χωρητικότητας 2.000 cc. Η απόδοσή του αγγίζει τα 300 PS, ενώ η μέγιστη ροπή τα 40,8 kgm στις 2.000 rpm. Παράλληλα η κατανάλωση σε σχέση με τον 2.5 turbo κινητήρα έχει μειωθεί κατά 20%, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι επίσης περιορισμένες. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) Lineartronic.

Το Legacy 2.0GT DIT φέρει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα των επιβατών, αλλά και νέα ανάρτηση που τονίζουν το sport χαρακτήρα. Το ανανεωμένο μοντέλο της Subaru (τόσο στο sedan και το station wagon), αλλά και η εκτός δρόμου έκδοση Outback, φέρουν μικρές αλλαγές στη μάσκα, τους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό άλλαξαν το χρώμα στον πίνακα οργάνων, αλλά και η επένδυση στα καθίσματα.

Στο Legacy και το Outback κάνει την εμφάνισή του και ο εξελιγμένος 2.5 boxer. Διαθέτει περισσότερα αποθέματα ροπής στις χαμηλές και μεσαίες στροφές λειτουργίας, ενώ σε συνδυασμό με το κιβώτιο Lineartronic και το σύστημα start/stop εμφανίζει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Η Subaru θέτει ως στόχο την πώληση 2.000 μονάδων Legacy και Outback κάθε μήνα στην Ιαπωνία, ενώ οι ανανεωμένες εκδόσεις αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου.[nggallery id=87]