Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτοιμη για τη Σαγκάη η BMW X4

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη για τη Σαγκάη η BMW X4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτοιμη για τη Σαγκάη η BMW X4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέες φωτογραφίες του πρωτότυπου coupe SUV έδωσαν στη δημοσιότητα οι Βαυαροί, λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα του αυτοκινήτου στην έκθεση της Σαγκάης. Η X4 Concept μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τη Χ3, έχοντας το ίδιο μήκος (4,65 m). Είναι όμως πιο φαρδιά (1,91 m) και πιο χαμηλή (1,62 m), ώστε να εξασφαλίζει πιο sport παρουσία αλλά και οδική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο παραγωγής δεν θα έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο, με εξαίρεση τους δύο προφυλακτήρες, τα πλαστικά προστατευτικά και τους μεγάλους τροχούς των 21 ιντσών. Και πάλι δε δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού, όμως και σε αυτόν τον τομέα τα κοινά σημεία με τη Χ3 θα είναι αρκετά.

Η τελική μορφή της X4 θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2014 στο Ντιτρόιτ, λίγους μήνες πριν αρχίσει η παραγωγή της στο εργοστάσιο του Σπάρτανμπουργκ, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Το νέο SAC (Sports Activity Coupe) της BMW θα δανείζεται από τη Χ3 και τους κινητήρες, τεσσάρων και έξι κυλίνδρων. Λογικά θα απουσιάζουν τα βασικά και λιγότερο ισχυρά σύνολα, ώστε να διαφοροποιηθούν τα δύο μοντέλα.

Το εύρος ισχύος των κινητήρων θα αρχίζει από περίπου τα 200 PS και θα ξεπερνά τα 300 PS. Στα σχέδια υπάρχει και η προοπτική δημιουργίας X4 M, προκειμένου να αντιπαρατεθεί με την αναμενόμενη Porsche Macan.[nggallery id=2408]

Advertisement
Advertisement