Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έρχεται το νέο SX4! (upd)

Ελλάδα 12:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το νέο SX4! (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έρχεται το νέο SX4! (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το φθινόπωρο του 2013 θα αρχίσουν οι πωλήσεις της νέας γενιάς του SX4, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ουγγαρία. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο έχει μεγαλώσει σε μήκος (4,3 m έναντι 4,13 m) και μεταξόνιο (2,6 m έναντι 2,5 m). Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το κέρδος στο χώρο των αποσκευών, καθώς ο όγκος του ανέβηκε από τα 270 στα 430 lt. Σχεδιαστικά βασίζεται μεν στο πρωτότυπο S-Cross που είδαμε στο Παρίσι τον περασμένο Σεπτέμβριο, διατήρησε όμως τη γενική φιλοσοφία της προηγούμενης γενιάς. Το εσωτερικό είναι σαφώς αναβαθμισμένο, με ποιοτικότερα υλικά και πιο σύγχρονη σχεδίαση.

Advertisement
Advertisement

Εξοπλίζεται με τη νέα τετρακίνηση της Suzuki και σύστημα ALLGRIP για ασφάλεια σε κάθε έδαφος, ενώ θα κυκλοφορήσει και ως προσθιοκίνητο. Δύο θα είναι οι διαθέσιμοι κινητήρες, o γνωστός βενζίνης και ένας πετρελαίου, χωρητικότητας 1,6 lt. έκαστος. Ο πρώτος συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και ο δεύτερος με 6τάχυτο. Προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής και 7τάχυτου κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).

Ο στόχος της Suzuki για τις εκπομπές ρύπων είναι 125 g/km για τις προσθιοκίνητες εκδόσεις και 136 g/km για τις 4×4 με τον 1.6 βενζίνης, και 110 g/km με κίνηση εμπρός και 115 g/km με τετρακίνηση για τον 1.6 diesel. Λεπτομέρειες πάντως για την ισχύ των κινητήρων ή τις επιδόσεις δεν έγιναν γνωστές.[nggallery id=2012]